Van’da siyaset akademisine 877 başvuru…

Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Emre Güray, 877 müracaatın olduğunu, bu rakamın Van’ı İzmir ve Ankara’nın ardından üçüncü sıraya taşıdığını, nüfus bakımından ise birinci sırada yer aldıklarını söyledi.

VAN 4.02.2020 13:58:10 0
Van’da siyaset akademisine 877 başvuru…
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti’nin 38 ilde yapacağı Siyaset Akademisi’ne Van’da rekor başvuru gerçekleşti.

   Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Emre Güray, müracaat edenler arasında parti üyeliği bulunmayanların çokluğunun ise dikkat çektiğini söyledi.

    AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Siyaset Akademisi müracaatlarının 31 Ocak tarihi itibari ile son bulduğu ve Türkiye genelinde 11 bin kişinin kayıt yaptığı bildirildi.

   VAN ÜÇÜNCÜ SIRADA

   AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Emre Güray, en yüksek müracaatın bin 14 kişi ile İzmir’de olduğunu, ikinci sırada Ankara’nın yer aldığını, üçüncülüğün ise 877 kişi ile Van’ın bulunduğunu söyledi. İlk dersin 27 Şubat’ta olacağını da sözlerine ekleyen Güray,” Bu siyaset akademisi tarihimizin en fazla katılımı olan, en fazla tercihi edilen dönemi oldu. Van bu anlamda en çok başvurunun yapıldığı 3. il durumundadır. 877 başvuru Van'dan yapılmış vaziyette. En çok başvurunun yapıldığı il bin 14 başvuruyla İzmir olmuştur. Nüfusa oranlandığında ise Türkiye genelinde en fazla başvurunun yapıldığı il olmamız ve başvuru yapanların çoğunun parti teşkilatı dışından olması bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Buraya başvuranların büyük kısmı siyaset üzerinden ilimize, bölgemize ve ülkemize hizmet etmek isteyen vatandaşlarımızdır. AK Parti Siyaset Akademisi 19'uncu döneminin eğitimleri 38 ilde gerçekleştirilecek. İlk ders 27 Şubat'ta olacak. AK Parti Siyaset Akademisi'nde eğitim görmek isteyenlere ilk dersin tüm Türkiye’de eş zamanlı olacak şekilde Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından verilecektir. Akabinde ise ders programları önümüzdeki günlerde netleşecek ve katılımcılara bildirilecektir.” dedi.