Van’da Shopping Fest toplantısı…

Van’da 15-29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Van Shopping Fest' alışveriş günlerinin tanıtım toplantısı Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve paydaş kurumların katılımıyla yapıldı.

VAN 9.03.2022 17:20:09 0
Van’da Shopping Fest toplantısı…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tanıtım toplantısına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Ticaret Odası Başkanı Necdet Takva, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ali İhsan Emre, Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, STK temsilcileri ve kent genelindeki basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, festivalin 2015 yılında Van’daki ticareti daha da hareketli hale getirmek için başlatıldığını ve son iki yıl pandemiden dolayı yapılamadığını belirtti.

Bu sene de geçmişten daha verimli geçecek bir festival dönemine gireceklerini ifade eden Vali Mehmet Emin Bilmez, “15 Mart’ta süreci başlatıyoruz ve ayın 29’una kadar devam edecek. Tüm kurumlarımız da kendi aralarında görev paylaşımı yaptılar” ifadelerini kullandı.

Kapıköy ve Razi Sınır Kapısı’nda bulunan İran yetkilileriyle görüşmelerin sağlandığını belirten Vali Bilmez, “Kapıköy’den geçmiş yıllara oranla daha çok turist bekliyoruz. İran’dan Van’a günlük 5 bin kişi bekliyoruz. Çalışma saatleri uzatıldı. Festivalin başlangıcıyla birlikte onlar bu süreyi inşallah daha da uzatacaklar. Esnaflarımız hazırladı. Herkes dört gözle bu alışveriş festivalini bekliyor. Misafirlerimiz de en iyi şekilde ağırlayacağız. Pandemi döneminin esnafımızda yarattığı bir ekonomik daralmanın bir nebze de olsa düzelmesi için bu etkinlik çok büyük önem taşıyor. Bu festivalle birlikte hem esnafımızın yüzü gülecek hem de kentimizin ve bölgemizin ekonomisine ciddi katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu.  

“ÇEVREDEKİ İLLERİMİZİ DE VAN’A BEKLİYORUZ”

Van’daki etkinlikleri sadece bu festivalle kısıtlı tutmak istemediklerini kaydeden Bilmez, “Sadece İran’dan gelen turistleri de beklemiyoruz. Çevredeki illerden de bu süre zarfında Van’da alışveriş yapmaya bekliyoruz. Etkinliklerimiz ilimize gelenleri memnun edecektir. Hem ulusal hem de yerel düzeyde konserlerimiz olacaktır. Kapıdan karşılamayla başlayacağız ve dolu dolu iki haftayı geçireceğiz. Hizmet, eğlence, konaklama ve yeme-içme sektörlerimizin hepsi de gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya özen göstereceğinden eminim. Çünkü bunların dönüşünü ya olumlu ya da olumsuz alacağız. Biz ne kadar misafirleri memnun gönderirsek Van’a o kadar olumlu yansır. Her bir esnafımızın dikkatli olması lazım. Kentteki tüm insanların katkı sunduğu bir festival olacak. Burada herkes kendi imkânları ölçüsünde katkı sunuyor. Bu havayı da tüm bölgeye yaymamız gerekiyor. Bu festival neticesinde uçak seferlerimiz de olacak. Bunu da büyütmemiz lazım. Eksiklikler ve olumsuzluklar olacaktır ve önemli olan bunların çözümü için çalışma yürütmektir. Van Kültür Turizm İl Müdürlüğü bünyesinde tüm birleşenleri oluşturduk. Hepimizde buna katkı sunaya çalışıyoruz. Belediye ya da valiliğin etkinliği değil bu etkinlik Van halkının etkinliğidir. Bunun mayası da tuttu.” dedi. 

Konuşmaların ardından toplantı, festival ile ilgili soru ve cevap şeklinde devam etti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi