Van’da Şehitlere Vefa ve Suriye Direnişi Gecesi

Van Umut Işığı Derneğinin tertiplediği Şehitler Gecesi ve Suriye Direnişi programı yoğum katılımla gerçekleştirildi.

VAN 20.02.2013 12:07:58 0
Van’da Şehitlere Vefa ve Suriye Direnişi Gecesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tayfur Bayraklı'nin haberi:

Umu Işığı Derneğinin düzenlediği program Van’da faaliyet yürüten birçok İslami camianın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kur’an tilavetiyle başlayan programda İnsan ve Medeniyet Hareketi Anadolu koordinatörü Ömer Faruk Taşdelen’in açılış konuşmasıyla devam etti. Taşdelen konuşmasında; Cihad kavramı üzerinde durarak, “sulh zamanında bizler sıcak yataklarımızı terk edemezsek savaş zamanlarında hiçbir şey yapamayız” dedi. Taşdelen; İslam ümmeti arasındaki ihtilafların ortadan kalkması ve vahdetin sağlanması için yapılan çalışmaların önemini vurguladı. Program; İslam davası uğrunda mücahede edip ve bu uğurda şahidler olan kardeşlerimizi anlatan sinevizyon gösterimi, ezgiler Suriye direnişini anlatan bir tiyatro ile devam etti.

Düzenlenen programda, Suriye direnişi için faaliyet yürüten Mahmut Osman ve Suriye’de direniş grupları lideri olan Ebubekir Es-Sıdki bağlandı.

İlk sözü alan Mahmut Osman Suriye’deki direnişin başlangıcından bugüne kadar geçen süreci anlatarak, Mücahidler, Esed ve destekçileri Rusya, Çin ve İran gibi ülkelere rağmen direnişine devam ediyor ve hamdolsun gün geçtikçe yeni mevziler kazanıyor şu anda Suriye’nin yarısından fazlasının Müslümanların elinde olduğunu vurguladı.

Mahmut Osman; bizler kan dökülmemesi için elimizden gelen her şeyi yaptık fakat hem Amerika ve batı hem de Rusya ve diğer ülkeler boş vaadlerle bizleri oyaladılar sözde “Suriye Dostları” olarak görünüşte varolan ülkeler şu anda hiçbir şey yapmıyorlar. Suriye halkına gelen yardımlar Müslümanlar kardeşlerimizden başkasından gelmemiştir. Bütün dünya Suriye’de yaşanan vahşeti görmezden gelmektedir bu katliamları durdurma noktasında bir adım bile atmamaktadır dedi. Osman konuşmasına Esed gideceğini anladığı için Suriye’nin alt yapısını üst yapısını tamamen yok etmektedir diyerek bunca yaşanan katliamlara batının sessiz kalmasını da eleştirdi.

Mücahidlerin elde ettiği hiçbir yeri Esed’in geri alamadığını oralara uçaklar haricinde hiçbir saldırıda yapamadığını ve Esed’in şu anda operasyon yapma kabiliyetini de kaybettiğini vurguladı.

Daha sonra konuşan Ebubekir Es-Sıdki; Mücahidlerin ve katil Esed’in son durumu hakkında bilgiler verdi. Ebubekir Es-Sıdki; psikolojik olarak mücahidlerin Allah’ın yardımıyla çok iyi bir durumda olduklarını belirterek, kendisinin aslında bir öğretmen olduğunu fakat katil Esed’in insanlar üzerine bombalar yağdırarak katletmesi sonucunda silahlı mücadeleye başvurduklarını ve şu anda Suriye’nin % 70’inin Mücahidlerin elinde olduğunu vurguladı.

Ebubekir Es-Sıdki; Suriye’de sadece Beşar Esed’le değil İran gibi Hizbullah gibi Rusya ve diğer uluslar arası güçlerle savaştıklarını söyleyerek Allah’ın yardımı ve Müslümanların dualarıyla bu savaşı kazanacaklarını vurguladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Bahadır Kurbanoğlu ise; 2 yıldır devam eden Suriye direnişine destek veren İslami camiaların sessizlik ortamını gerek yardım faaliyetleri gerekse yapılan program ve etkinliklerle kırdığını, kafa karışıklarının da aynı derecede azaldığını söyleyerek bu faaliyetlerin Müslümanlar arasında vahdet içeren gelişmeler olduğunu vurguladı.

Kurbanoğlu; Tunus’ta başlayıp Libya’da, Mısır’da devam eden sürecin Bahreyn’de, Yemen’de ve Suriye’de de inşaallah başarıya ulaşacaktır. Bu halk hareketlerine kimilerinin “Yasemin Devrimi”, “Arap Baharı” gibi isimler vermesi üzerinde durarak bu İntifada hareketlerinin Cemaleddin Afgani ile başlayıp Seyyid Kutuplar, Hasan el- Benna’larla devam eden 150 yıllık tarihi seyrine değindi. Bahadır Kurbanoğlu Şehidler Gecesine vurgu yaparak; 1831-1848 de Emir Abdulkadir’in Fransızlara karşı mücadelesini, Ömer Muhtar’ın İtalyanlara karşı yaptığı mücadeleyi ve İhvan’ın yıllardır Mısır’da yürüttüğü bir mücadeleden bahsederek “Hiç şüphesiz şehitlerimiz her taraftadır” dedi.

Bahadır Kurbanoğlu; Şehidlik kavramı üzerinde durarak bu konuda Kur’an’da daha ilk inen ayetlere biz seni insanlara şahid olarak gönderdik ifadeleri geçtiğini vurguladı ve Şehidlik sadece kıtal boyutunda hayatlarını kaybetmek değildir şehidlik şahidliktir, hayatın bütün safhalarında gösterilmesi gereken bir şahitliktir ve bu şahidliğin en güzel örnekliğini Müslüman coğrafyaların birçok beldesinde kardeşlerimiz ortaya koyuyor diyerek konuşmasını tamamladı.

Program marşlar eşliğinde sonra erdi.

van-20130220-1.jpg

van-20130220-2.jpg

van-20130220-3.jpg

van-20130220-4.jpg

van-20130220-5.jpg

van-20130220-6.jpg