Van'da Satranç İl Birinciliği Turnuvası

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi ile Türkiye Satranç Federasyonu Van İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği Satranç İl Birinciliği Turnuvası sona erdi.

VAN 31.12.2013 16:30:45 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi ile Türkiye Satranç Federasyonu Van İl Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği Satranç İl Birinciliği Turnuvası sona erdi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi ile Türkiye Satranç Federasyonu Van İl Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği Satranç İl Birinciliği Turnuvası, Gençlik Merkezi satranç salonunda yapıldı. Büyükler kategorisinde yapılan turnuvaya katılan 50 kişi arasında tüm rakiplerini yenerek birinci olan Dr. Serdar Sarı şampiyon oldu. Şampiyon olan Dr. Serdar Sarı, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Türkiye Satranç Şampiyonası'nda Van'ı temsilen katılacağı belirtildi. Turnuvanın sona ermesiyle birlikte Van Gençlik Merkezi'nde ödül töreni düzenlendi.

Satranç'ın dünyadaki en iyi zeka oyunlarından birisi olduğunu belirten Van Satranç İl Temsilcisi Cihat Türkoğlu, insanların zeka yönünden gelişmesini sağlayan önemli bir spor faaliyeti olduğunu ifade etti. Satranç ile insanların daha iyi düşünebildiklerini, karşılaştıkları sorunlara kolay ve pratik çözümler üretebildiklerini vurgulayan Türkoğlu, "Turnuvamız 18 yaş üzeri yapıldı. Yapılan turnuvaya satranç severler tarafından yoğun ilgi vardı. Derece elde eden sporculara ödüllerini verdik. Birinci olan sporcumuz ise önümüzdeki günlerde yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir'e ve Gençlik Merkezi çalışanlarına da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.