Van’da sahra hastanesi kurulum eğitimi…

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Van Kalesi Atatürk Parkı miting alanında ağır iklim sahra hastanesi kurulum eğitimi düzenlendi.

VAN 16.10.2020 17:06:58 0
Van’da sahra hastanesi kurulum eğitimi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm Dr. Onur Mahmutoğlu, tarafından UMKE çalışmaları ve araç gereçleri konusunda bilgi alarak inceleme ve denetimlerde bulundu.

     Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, “Sağlık Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu ağır iklim sahra hastanesi kurulum eğitimine, gönüllü sağlık personellerinden oluşan, Van Bölge (UMKE)  Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince olası afet ve olağandışı durumlara hazırlık amacı ile Ağır iklim Sahra hastanesi kurulum eğitimi yapıldı. İlimiz Türkiye geneli 21 bölge içerisinde Sağlık Bakanlığımız koordinatörlüğünde 2. bölgede yer almaktadır. Ağır iklim Sahra hastanesi İçerisinde hastane ünitesi, KBRN ünitesi ve personel barınma alanı bulunan ağır iklim çadırları afet durumlarında sağlık hizmetlerinin kesintisiz sunulabilmesi için hayati önem taşıdığına vurgu yaparak, Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize gönderilen, 4 mevsim barınma ve hasta bakımına uygun olan ağır iklim çadırlarının kurulumunda toplamda 46 UMKE gönüllüsü görev aldı. Van Sağlık Müdürlüğü bölge koordinatörlüğü olarak bölge illerimizden Hakkari, Muş, Ağrı ve Bitlis illerimizden Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönüllü sağlık personellerinden oluşan,  özel eğitim almış ekiplerdir. Amacı her türlü afet durumunda yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmektir ve ayrıca ağır iklim sahra hastanesi kurulumu çok sayıda görevi başarılıyla yerine getirmiştir. Bizim modül eğitimlerimiz içerisinde bu eğitimler mevcut olup İlk üniteyi kurduğumuz an içerisinde malzemeleri yerleştirdiğimizde hasta almaya başlıyoruz” ifadesinde bulundu.

    Müdür Sünnetçioğlu, Ağır iklim Sahra hastanesi kurulum çalışmalarında emeği geçen UMKE gönüllülerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.