Van'da 'Sağlık Teknolojisi' Konulu Toplantı Yapıldı

Van Ticaret Ve Sanayi Odasında, 'Sağlık Teknolojileri ve Yaşam Bilimleri' konulu bir toplantı yapıldı.

VAN 28.12.2013 10:17:30 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van'da, 'Sağlık Teknolojileri ve Yaşam Bilimleri' konulu bir toplantı yapıldı.

Van Ticaret Ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya Van Valisi Aydın Nezih Doğan, VanYüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Drexel Üniversitesi H.H. Sun Direktörü ve Biyomedikal Mühendisliği ve Yaşam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Banu Onaral, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva katıldı. Technobe Genel Müdürü ve Proje Lideri Prof. Dr. Atilla Dikbaş, proje hakkında bilgi verdi.

VAN TSO Yönetim Kurul Başkanı Necdet Takva ise, oda olarak bu tür çalışma ve projelere her zaman katkı ve destek vereceklerini belirtti.

DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci de, "Sağlık Teknolojileri ve Yaşam Bilimleri" başlığının çok geniş bir anlamı olduğunu söyledi.

Projeye paydaş edilmemeleri durumunu eleştiren VanYüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "On yıl önceki bir Türkiye yapısıyla bugünkü Türkiye yapısını mukayese ettiğimiz zaman, hiç kimsenin aklının, hayalinin almayacağı noktalardayız. Bir serzeniş olarak da vurgulamak istiyorum. Şimdi diğer üniversitelerimizde arkadaşlar çok güzel projeler yapıyorlar. Fakat projelerinde nedense bizim üniversiteler hiç görmezden geliniyor. Bizim üniversitemizin 700 öğretim üyesi var, 800 öğretim elemanı var. Bizim tıp fakültemiz var, hastanemiz var, elemanlarımız var" dedi.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan da projenin önemine değindi.

Toplantı kısa bir aradan sonra değişik konularda devam edildi. - Van