Van'da Polis Haftası Etkinlikleri Başladı

Van Valisi Münir Karaloğlu, Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde kendisini ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ve beraberindeki personeli kabul etti.

VAN 5.04.2013 10:31:01 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi Münir Karaloğlu, Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde kendisini ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ve beraberindeki personeli kabul etti.

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168'nci yıl dönümü etkinlikleri başladı. İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul da beraberinde kurum personeliyle birlikte Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret ederek bu yılki '10 Nisan Polis Haftası' etkinliklerini içeren davetiyeyi takdim etti. Ziyaret dolayısıyla Vali Karaloğlu'na, üzerinde hat sanatı işlemeli isimlik ve çiçek takdim eden Yurdakul, polis haftası dolayısıyla yapılacak etkinliklere kendisini davet etti. Vali Münir Karaloğlu'na, polis teşkilatına verdiği destekten dolayı teşekkür eden Yurdakul, bunun personelin moral-motivasyonunun yükselmesine katkı sunduğunu, bu olumlu etkilenmenin de vatandaşa pozitif olarak yansıdığını kaydetti.

Vali Münir Karaloğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, polis teşkilatının 168'nci yıl dönümünü kutladı. 168. yılın bir teşkilat için önemli olduğuna ve birikimler sağladığına işaret eden Vali Karaloğlu, "Emniyet teşkilatı çok aşamalardan geçerek bugünlere geldi. Türkiye'de son dönemdeki yönetme anlayışı pozitif olarak değişti. Bu değişime en iyi ayak uyduran kurumlardan bir tanesi de emniyet teşkilatı. Yeni anlayışa göre, polisimizin yüzü vatandaşa daha çok dönük. Devletin somurtan yüzünü değil, biraz daha sempatik olan, şefkat yüzünü de temsil etmeye başladı. Bu da, ülke için çok önemli bir gelişme" dedi.

Artık vatandaşın polise olan güveninin arttığını yapılan anketlerde de ortaya konulduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, "Polis, hem emniyet mensupları arasında hem de eğitim seviyesi bazında çok ilerledi. Şimdilerde polis teşkilatının yüzde 80'ninden fazlası üniversite mezunudur. Poliste büyük bir değişim var. Bu da vatandaşa yansıyor mu? Evet, yansıyor. Hepimiz vatandaşa hizmet için varız. Vatandaş varsa biz varız. Onun için hepimizin hedefi önce vatandaşın can, mal ve namus güvenliği. Bunu yaparken de vatandaşa yukarıdan bakmadan, hoşgörüyle, sempatiyle, şefkatle yaklaşmak lazım. Bunu da son yıllarda başardık sayılır. Sorunlar yok mu? Elbette ki vardır. Bu kadar büyük bir teşkilatta yanlış yapanlar olmayacak mı? Olacak. Aslolan, yanlış yapana teşkilatın hoşgörüyle yaklaşmamasıdır. Bugün o noktadayız. Kendi ailemizden de yanlış yapanlar olacaktır. Polis teşkilatı da büyük bir ailedir. Bunun içinde de yanlış yapanlar olacak. Önemli olan bu yanlışa müdahale edip yanlış yapanları ayıklamamızdır. Hem milletin hem de teşkilatın selameti için bunu tereddütsüz yapmamız lazım. Oradaki hoşgörü, teşkilatı perişan eder. Hoşgörü; vatandaş için var" şeklinde konuştu.

Türkiye'de artık yeni bir sürece girildiğini anımsatan Vali Karaloğlu, bu süreçte de teşkilatın dikkatli olması gerektiği hatırlatmasında bulundu. Bölgenin ve Van'ın stratejik konumu itibariyle buralarda görev yapmanın zorluğuna işaret eden Vali Karaloğlu, "Ama buralarda da görev yapmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Burada görev yapmanın aynı zamanda bir şans olduğunu da düşünüyorum. Bugün bize çok daha fazla ihtiyaç olan bir yerde çalışıyorsak bu da hepimiz için büyük bir şanstır" şeklinde sözlerini tamamladı. - Van