Van’da PKK intihar saldırısı düzenledi: 1 ölü 4 yaralı

Van'ın Başkale ilçesi Bebleşin Jandarma Karakolu'na PKK'liler tarafından gece saatlerinde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediği bildirildi. Saldırıda 1 PKK’li öldü 4 kişi ise yaralandı.

VAN 7.08.2015 19:57:42 0
Van’da PKK intihar saldırısı düzenledi: 1 ölü 4 yaralı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Başkale ilçesi Bebleşin Jandarma Karakolu'na PKK'liler tarafından dün gece patlayıcı yüklü otomobille intihar saldırısı yapıldı.

Roketatar ve otomatik tüfeklerle ateş açan PKK’liler askerlerin karşılık vermesi üzerine bir otomobille intihar saldırısı düzenledi. İntihar saldırısını gerçekleştiren PKK’linin öldüğü, bombalı intihar saldırısı sırasında fırlayan şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu ise 4 vatandaşın yaralandığı belirtildi.

Gece 21.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 2 saat süren çatışmada askerlerden ölen ya da yaralanan olmazken şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralanan 4 kişinin sivil olduğu öğrenildi.

Saldırıdan dolayı sabaha kadar ulaşıma kapalı kalan Van-Hakkâri karayolu sabah yapılan temizlik ve enkaz kaldırma çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açıldı.

Saldırıda yaralanan 4 kişinin Hakkâri Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı ve durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Bölgede başlatılan hava destekli operasyonların ise sürdüğü ifade edildi.

Öte yandan Van-Ağrı Karayolu Tendürek Dağı mevkiinde PKK’lilerin 5 TIR'ı yakıp yolu trafiğe kapattığı ve yüzlerce aracın yolda mahsur kaldığı bildiriliyor. Yolun halen kapalı olduğu belirtilirken kimi araçların Van’a geri dönüş yaptığı da gelen bilgiler arasında.