Van'da piyasa durgun

Van'da piyasaların durgun olmasından şikayet eden esnaf, iş yapamaz hale geldiğini söyledi.

VAN 3.06.2014 20:02:59 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Vanlı esnaf önceki yıllara oranla işlerin büyük ölçüde azaldığını ifade etti.

Van Marangozlar Sitesi’nde hizmet veren esnafın durgun bekleyişi sürüyor. Van’da özellikle seçimden sonra işlerin tamamen durma noktasına geldiğini ifade eden esnaf, özellikle inşaat sektöründeki durgunluğun bütün sektörleri olumsuz etkilediğini söyledi.

Yeni Marangozlar Sitesi’nde mobilyacı İskender Botan, çoğu zaman hiç iş yapamadıklarını ifade etti. Botan, “İş var, ama önceki yıllara nazaran çok düşük. Bazen hiç iş yapamadan tezgâhımızı kapatmak zorunda kalıyoruz. Özellikle seçimden sonra işler tamamen durma noktasına geldi. Kiralarımızı ödemekte bile sıkıntı yaşıyoruz.” dedi.

Bir diğer esnaf Abdulcabbar Teker ise, sıcak paranın dönmediğini ifade ederek, “İşsizlikten dolayı bazen iş elbiselerimizi bile giyemiyoruz. İşçilerimizin maaşını ödeyemeyecek duruma geldik. Kendi ihtiyacımızı bile karşılayamıyoruz. Marangozlar Sitesi’nde tamamen iş sessizliği hâkim.” şeklinde konuştu.

Van’da genel anlamda ekonomik krizin yaşandığını ve bununda işleri olumsuz etkilediğini söyleyen Edip Kırmız isimli esnaf, işsizliğin yanı sıra Marangozlar Sitesi’nde yaşanan sıkıntılara değindi. Hırsızlık vakaları, temizlik sorunu, su kesintileri, çöp gibi olumsuz gelişmelerin kendilerini kötü etkilediğini ifade eden Kırmız, işsizliğin de hat safhada olduğunu kaydetti. (Cihad Coşar – İLKHA)