Van'da Peygamber Sevdalıları bayramlaştı

Türkiye genelinde düzenledikleri Kutlu Doğum etkinlikleriyle adını duyuran Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler, bayramda üye ve gönüllüleriyle kitlesel bayramlaşma merasimi düzenledi.

VAN 18.07.2015 07:53:38 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye genelinde düzenledikleri Kutlu Doğum Etkinlikleriyle adını duyuran Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler, Hz Ömer Cami avlusunda kitlesel bayramlaşma merasimi düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl koordinatörlüğün Hz. Ömer cami avlusunda düzenlediği kitlesel bayramlaşma programına, platforma üye derneklerin yetkilileri, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van il teşkilatı, Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi alimler ile vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma programını Tekbirler ve ilahiler eşliğinde büyük bir seviçle birbirlerinin bayramını kutlayan Vanlılar, manevi görsel bir şölen oluşturdu.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörü Recep Karabulak, "Bayramlaşmanın islâm alemi için bugünlerde apayrı bir öneme sahip olduğunu görüyoruz. Bir Müslümanın diğer Müslümanı farklı düşündüğü için dışladığı, tekfir ettiği, öldürdüğü bir zamanda Peygamber Sevdalıları Platformu olarak İslam düşmanlarının inadına, Müslümanlar olarak Allah tarafından kardeşler olduğumuzu göstermek için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz." dedi

İslam âleminin bayramını da tebrik eden Karabulak, “Ramazan Bayramı'nın tüm dünya mazlum ve mustazaf halkların uyanışına ve dirilişine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim.” şeklinde temennide bulundu.

Program, İTTİHAD âlimlerinden Molla Ali Arslan'ın okuduğu duayla son buldu. (Yılmaz Sönmez/İlyas Akkoş-İLKHA)