Van'da park çalışmaları sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı stratejik planı içerisinde açıkladığı yeşil alan ve park çalışmaları devam ediyor. Yapımlarına başlanan Edremit Sahil Parkı, Koruluk Piknik alanı ve Van Kent Parkı çalışmaları son aşmas?

VAN 4.08.2015 20:30:08 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi tarafından sezon başında çalışmalarına başlanılan ve kent için önemli çalışmalar içerisinde yer alan park ve yeşil alan çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve kontrol Daire Başkanlığı tarafından Edremit Sahil Parkı, Koruluk Piknik alanı ve Van Kent Parkı çalışmalarında sona gelindi.
Yapımlarına büyük bir hızla devam edilen parkların kısa bir süre içerisinde kent halkının hizmetine sunulması hedefleniliyor. Edremit yolu üzerinde, bölge hastanesi bitişiğinde, 40 bin metrekare alan üzerinde yapımına geçen yıl başlanan Van Kent Parkı'nda ki çalışmalar son aşmasına gelindi. Her yaş grubuna ve engellilerin kullanımına uygun olarak tasarlanan park, bölge hastanesinden gelecek hasta yakınları da dikkate alınarak halkın dinlenebileceği çok sayıda oturma mekanları tasarlandı.
 
Van Kent Parkı bölgenin en önemli parklarından birisi olacak
Aile bireylerinin birlikte, kaliteli zaman geçirebileceği çocuk oyun alanları, spor alanları ve satranç alanlarının da yapıldığı parkta, eğitim atölyeleri, amfi ve şenlik-festival alanları da bulunuyor. İnsanlık anıtı alanın da yapıldığı parkta, anıt alanın doğu cephesinde duvar üzerine insan hakları ve çocuk hakları bildirgeleri yazılacak. Sağlıklı bir yaşam için, spor alanlarının tüm koşulları oluşturulurken, parkta tenis kortu, basketbol sahası, fitness alanı ve engelli fitness alanları ile beraber, özellikle halı sahalara alternatif olarak çim futbol sahası da yapıldı. Bisiklet ve koşu parkurunun da yer aldığı parkta, iki süs havuzu ve 70 araçlık otopark da park ile birlikte halkın hizmetine alınacak. Parkın büyük bir bölümü tamamlanırken, kısa bir süre içerisinde halkın hizmetine sunulacağı kaydedildi.
 
Edremit Sahil Parkı tamamlanmak üzere
Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı içerisinde yapacağı önemli çalışmaların başında yer alan Edremit Sahil Parkı'nın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Edremit yolu üzerinde Van Gölü kıyısında bulunan 11 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan parkın büyük bir bölümü tamamlandı. Yurttaşların dinlenebileceği bir alan olarak tasarlanan ve manzara hakimiyetine göre oturma alanları oluşturulan park ile birlikte yurttaşlar göl ile buluşturulacak. Van Büyükşehir Belediyesi Edremit Sahil Parkının tüm aydınlatma ve diğer enerji giderlerini ise güneş enerjisinden sağlayacak.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi