Van’da pandemi tedbirlerinde rehavete girmeyelim!

Özellikle yaza girdiğimiz günlerden itibaren birçok vatandaş, açıklanan pandemi kurallarını adeta yok sayıyor.

VAN 21.08.2021 19:16:03 0
Van’da pandemi tedbirlerinde rehavete girmeyelim!
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN GÖLÜ TV ÖZEL

Özellikle yaza girdiğimiz günlerden itibaren birçok vatandaş, açıklanan pandemi kurallarını adeta yok sayıyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez de daha önce vakaların artmaması için aşı olma çağrısında bulunmuştu. Açıklamada; ‘Vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermemesinden dolayı aşılamada geri kalıyoruz. Vatandaşlarımız duyarsız davranıyor. Bu da vakaların artmasına neden oluyor. Bu da hayatın, ticaretin normalleşmesini geciktiriyor. Bunun için hemşerilerimizin hem aşı olmasını, hem de çevresindeki insanları aşı olmaya götürmelerini, teşvik etmelerini talep ediyoruz. Aşı ekibimiz sürekli sahada. İstenilen yere ekiplerimizi gönderebiliriz.’ diye konuşmuştu.

Bunun yanı sıra Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu da ;’Vatandaşlar arasında yanlış bilgilerin çok hızlı yayılması, aşıya karşı bir direnç oluşması ve gençlerin aşı konusunda hassasiyet göstermemesinden dolayı oranımız maalesef diğer illere göre istenilen seviyede değil. Ama sağlık çalışanlarımızın özverili gayretleri, vatandaşlarımızı ikna etme çalışmaları neticesinde yakın zamanda istenilen seviyeye yükseltileceği umudu taşıyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum.’ demişti.

Ülke genelinde ve Van’da yetkililerin, siyasilerin, STK’ların ve birçok kamu kurumlarının açıklamalarına rağmen, Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden yüzlerce hastaya rağmen bazı vatandaşlar kurallara riayet etmeyerek hem kendinin hem de başkalarının hayatını riske atıyor. Van’da yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu Cumhuriyet ve Kazım Karabekir (Maraş) caddelerinde bazı yurttaşlar maske ve mesafe kurallarına uymuyor. Bununla da kalmayıp ilin hemen hemen her noktasında kurulan aşı standlarını da es geçip, standda bulunan görevlilerin ‘Aşı olun’ çağrısına da uymuyorlar.

Bütün bunlar da vakaların artmasına, yoğun bakım ünitelerinin dolmasına, ölümlerin çoğalmasına neden oluyor. Aşı çağrısına kulak verilmeli, maske, mesafe ve temizlik kuralları dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde hem kendinizi hem de sevdiklerinizi koronavirüs tehdidi altında bırakacaksınız.

Kaynak : Van Gölü TV