Van'da Ot Yangını

Van'da bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında 10 bin bağ ot ile 20 ton saman yanarak kül olurken, yangına 3 itfaiye aracı müdahale etti.

VAN 17.09.2013 15:30:55 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında 10 bin bağ ot ile 20 ton saman yanarak kül olurken, yangına 3 itfaiye aracı müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre yangın, öğleden sonra merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Dereüstü köyünde meydana geldi. Kadir Aslan isimli şahsa ait ot ve saman yığını bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı. Yangını gören vatandaşlar, itfaiye ekiplerine haber verdikten sonra müdahale etmeye başladı. Kısa sürede olay yerinde giden Van Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etmeye başladı. Rüzgarın da etkisiyle yükselen alevlere müdahale etmeye çalışan itfaiye erleri, bölgeye ikinci bir itfaiye aracının gelmesini istedi. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu yangın etraftaki evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının tamamen sönmesi için çevredeki bir inşaat firmasına ait iş makinesi ot ve saman yığınını dağıtarak itfaiye ekiplerine yardımcı oldu. Yangında 10 bin bağ ot, 20 ton saman yanarak kül olurken, iki ahırın da kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Köy muhtarı Tahirhan Arslan, yangının bilinmeyen bir nedenden çıktığını, itfaiye ekipleri ise yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldıklarını söyledi. Arslan, yangında yaklaşık 25 bin lira maddi zararın meydana geldiğini ifade etti.