Van'da ortak sınavlar sorunsuz tamamlandı

Van'da 24 bin 792 öğrencinin girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nın ikinci dönem ortak sınavları sona erdi.

VAN 29.04.2014 15:38:49 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, sınavların yapıldığı okulları ziyaretinden sonra sınavların sorunsuz geçtiğini belirtti.

TEOG Sınavı’nda dün yapılan Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları ile bugün Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlarının gerçekleştirilmesi ile sona erdi.

Saat 09.00’da başlayan ve her sınavın 40 dakika sürdüğü TEOG sınavlarında, öğrencilere her ortak sınav arasında 30 dakika ara verildi.

“Görevlendirmeler titizlikle yapıldı”
Öğrencilerin kendi okulunda sınava girdiğini ifade eden Van Milli Eğitim Müdürü Kırekin, “Öğrencilerimizin sınav stresi yaşamaması için ortam değiştirmemeleri amacıyla kendi okullarında sınava girdiler. Ortak sınavların güvenirliği için her okula bir il temsilcisi görevlendirilmesinin yanı sıra gözetmen olarak seçilen öğretmenlerimizin de aynı okulun ve aynı branş ders öğretmeni olmamasına özen gösterilerek görevlendirmeler titizlikle yapıldı.” dedi.

"Ortak sınavlar 269 merkezde gerçekleşti”
Öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve okulda sınavların yapıldığı sınıf ortamlarını görmek amacıyla sınavlar başlamadan sınıflara ziyaret gerçekleştiren Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, “İlimizde ortak sınavlar 296 merkezde gerçekleştirildi. Ziyaret ettiğimiz okullardaki çocuklarımızın sınav stresini yaşamamaları ve her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları bizi mutlu etti. Tüm idareci ve öğretmenlerimize öğrencilerimiz için gösterdikleri fedakârlıktan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Öte yandan, TEOG sınavına katılamayanlar için mazeret sınavları 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek. (Hacı Yılmaz - İLKHA)