Van’da ‘Önce Yaya’ uygulaması

Karayolları Trafik Güveliğinin sağlanması ve vatandaşların Trafik Güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığınca, ülke genelinde yapılan denetim faaliyetleri kapsamında Van'da da 'önce yaya' uygul

VAN 2.12.2020 13:51:35 0
Van’da ‘Önce Yaya’ uygulaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

2019 yılının ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edilmesinin ardından çeşitli kampanyalar gerçekleştiriliyor. 6 Şubat 2019’da “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan “Yaya Öncelikli Trafik Kampanyası”, 2 Ekim 2019’da ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ ve 02-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında ‘Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda.’, 'Trafikte Her Yıl Daha İyiye’ sloganlarıyla ülkemiz genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Van’da da çalışmalar yürütülüyor. Kampanya çerçevesinde İskele Caddesi Atatürk Anadolu Lisesi önünde ‘Önce Yaya’ uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamaya katılan Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, yaptığı açıklamada, trafikte yayaların ve araç sahiplerinin bilinçlenmesi amacıyla yapılan çalışmaların başarılı geçtiğini söyledi. Karaca: “İnşallah bundan sonra daha da duyarlı olacağız ve bu duyarlılığımızı en üst seviyeye çıkartmak için gayretler göstereceğiz” dedi.
Uygulamaya Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca’nın yanı sıra, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tanju Özmen, Trafik Denetleme Şube Müdürü Selçuk Sungur, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Bülent Mercimek de katıldı. İskele Caddesi Atatürk Anadolu Lisesi önünde düzenlenen ‘Önce Yaya’ uygulamasında, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca tarafından araç sürücülerine bilgilendirme amaçlı hazırlanan el broşörleri verildi. 

“BAŞARILI BİR PROGRAM OLDU”

Burada bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca: “Bugün İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda ‘Öncelik Yayanın’ kapsamında programımızı icra ettik. Gelen sürücülerimize vatandaşımızın yola bastığı andan itibaren, yol hakkının vatandaşa geçtiğini, frene basmamız gerektiğini, durmamız gerektiğini anlattık, broşörlerimizle ikaz ettik. Sürücülerimize bu ikazlarımızı yaptık. Başarılı bir program oldu, katılan arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha da duyarlı olacağız ve bu duyarlılığımızı en üst seviyeye çıkartmak için gayretler göstereceğiz” dedi.