Van'da öldürülen 2 PKK'lıya ilişkin Valilik açıklama yaptı

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi'nde dün gece Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlen operasyonda 2 PKK'lının öldürüldüğü olayla ilgili Valilik açıklama yaptı.

VAN 6.10.2016 21:03:51 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, dün gece saat 01.00 sıralarında Hacıbekir Mahallesi Güllük Sokakta bir eve yapılan operasyonda 2 PKK'lının öldürüldüğünü ve yardım, yataklık yapan bir şahsın da gözaltına alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada "İlimiz İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Güllük Sokakta bir arsada 05 Ekim 2016 günü 23.00 sıralarında bölücü terör örgütünün kırsal kadro mensubu 2 şahsın bulunduğu bilgisi alınması üzerine emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon başlatılmıştır. 06 Ekim 2016 günü 01.00 sıralarında anılan yerde örgüt mensuplarına müdahale edilmiş, kaçmaya çalışırken güvenlik güçlerimize el bombasıyla saldırıda bulunan iki örgüt mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir." denildi.

Olayın meydana geldiği adreslerde yapılan arama ve incelemeler sonucunda ele geçirilen mühimmatlar ile ilgili şu bilgiler aktarıldı:

 "1 adet el bombası' 1 adet parçalanmış telsiz, 1 adet müzik çalar,  4 adet farklı kapasitede USB bellek ve SD kart,  1 adet patlamış el bombasına ait şarapnel parçası, 1 adet bistüri, bir miktar para ve not kâğıdı elde edilmiştir."

 Öte yandan yapılan açıklamanın devamında, ölü ele geçirilen PKK'lılara yardım ve yataklık yaptığı belirlenen bir şahısın da gözaltına alındığı ifade edildi. (İLKHA)