Van’da Olaylar yeniden başladı; 2 kişi yaralandı

IŞİD'i protesto eylemi bu kez de akşam saatlerinde Tüşba İlçesine bağlı Beyüzümü Mahallesinde yeniden başladı. Çıkan olaylarda 2 kişi yaralandı.

VAN 9.10.2014 23:52:41 0
Van’da Olaylar yeniden başladı; 2 kişi yaralandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da Olaylar yeniden başladı; 2 kişi yaralandı
VAN-IŞİD çetelerinin Kobani kuşatmasının ardından 2 gün devam bugün yerini sükûnette bırakan olaylar akşam saatlerinde Tüşba İlçesine bağlı Beyüzümü Mahallesinde  yeniden başladı. Çıkan olaylarda 2 kişi yaralandı.

Akşam saatlerinde düz yol mevkiinde bir araya gelen gurup mahallede ateş yakarak eylem yaptı. Olay bölgesine giden polis gurubun dağılmasını istedi. Bunun üzerine  dağılmayan guruba polis zırhlı araçlarla gaz bombası atarak müdahale etti. Göstericilerinde taş ve havai fişeklerle karşılık vermesi üzerine çatışma başladı. Polis havaya uyarı ateşi açarak göstericileri dağıtmaya çalıştı. Çıkan olayda Yunus Aktaş ile Savaş Yücedağ  isimli iki gösterici ateşli silahla yaralandığı  iddia edildi. Olayda yaralanan ve durumu ağır olan Yunus  Aktaş  YYÜ araştırma Hastanesine, Savaş Yücedağ  ise Van Bölge eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.  

Öte yandan, kentin Hacıbekir- Serhat ve  Seyit fehim Arvasi  mahallerinde  halk sokaklar tencere- davul ve tenekelere vurarak sesli eylemler başladı. Polis Helikopteri  eylemlerin yapıldığı  mahalleleri havadan takip etti. Polis sesli eylemcilere gaz bombalarıyla müdahale ederken, Kentin kenar semtlerinde eylemlere devam ediyor.  Cumhuriyet mahallesi İkinisan caddesinde ise kimliği belirsiz kişilerce pompalı silahla etrafa rast gele ateş açtığı belirtildi.  

DUNYADAVAN.COM