Van’da öğrenci ve vatandaşın ulaşım sorunu ne zaman çözülecek?

Van Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin olağan toplantısı kent adına önemli kararların alındığı bir şekilde gerçekleşmişti.

VAN 20.12.2019 17:21:23 0
Van’da öğrenci ve vatandaşın ulaşım sorunu ne zaman çözülecek?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gerçekleştirilen son toplantıda kentte son süreçte kamuoyunda tepkiye neden olan trafik ve toplu ulaşım problemi masaya yatırıldı.

Özellikle yıllardır artan nüfus, kent merkezinin belli bir noktada sıkışması, dar yollar, alternatif yolların olmaması ve araç park alanlarının kısıtlı olmasından kaynaklı oluşan trafik problemi ve toplu ulaşımda oluşan problemlerle ilgili önemli kararlar alındı.


VATANTAŞ ÖĞRENCİ SERVİSLERİ VE TOPLU TAŞIMADA İHALENİN YAPILMASINI BEKLİYOR
Öğrenci servis sayılarında da artışa gidilmesinin de karara bağlandığı toplantıda, kentteki uzun süredir yetersiz geldiği söylenen ulaşım araçlarının sayısında ihale yoluyla artışa gidilme kararı alındı . Araç sayılarının arttırılmasının ihale yöntemi ile yapılma kararı alınmasını olumlu karşılayan Vatandaş, ihalelerin bir an önce yapılmasını ve toplu taşımadaki sıkışıklığın giderilip sorunun çözülmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Tüm halk otobüslerinin fiziki olarak da değişimi için karar verilen toplantıda ayrıca toplu ulaşım araçlarına da zam yapılmasına karar verildi. O kararlar gündemi hafta boyunca meşgul ederken özellikle zam konusu sosyal medyada da çokça konuşuldu.


ZAM KARARINDAN ÖĞRENCİLER ÇOK MAĞDUR
Alınan kararın ve ulaşıma yapılan zammın ardından Ağrı Belediyesi tarafından uygulanan yeni sistemle gerek sosyal, gerekse normal hayatta vatandaşlar kentteki ulaşım sorunlarına ve uygulanan zamma tepki verdi. Kentte öğrenci yol ücretlerinin 25 kuruş yapılması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, yetkili kurum amirleri ve Van Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi.


Ağrı Belediyesi tarafından hayata geçirilen sistemle öğrenciler 25 kuruşa rahat bir ulaşım sağlıyor. Van Organize Sanayiciler İş Adamları Derneği (VOSİAD) başkanı Şemsettin Bozkurt, yetkililere seslenerek böyle bir çalışmanın Van’da hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

HALKIN VE ÇOCUKLARININ GERÇEK SORUNLARIYLA İLGİLENİN
Öğrencilerin ulaşımıyla ilgili yetkililere seslenen Bozkurt, “Sevgili Vanlı muktedirler Lütfen, şu öğrenci ulaşım işlerine bir el atın. Ağrı Belediyesi 25 kuruşa öğrenci taşıyor. Sakın olmaz demeyin! Bakın, yapanlar yapıyor. Van’daki öğrencilerimizin çoğu yol parası bulamadığı için bu soğukta otostopla üniversiteye gitmeye çalışıyor. Gelin! Gizli ortaklık, açık ve suni istişare, tebrik ve plaket alma/verme “işlemlerinizden” vazgeçin. Halkın ve çocuklarının gerçek sorunlarıyla ilgilenin. İnanın hak etmeden edindiğiniz mallar, mülkler ve paralar, ne size ne çocuklarınıza ne de bu topluma bir fayda sağlamaz.” dedi.


VAN YYÜ KAMPÜSÜNE OTOBÜSLER TAHSİS EDEMEZ Mİ?
Bozkurt, “Sevgili Vanlılar, Van çarşı merkezden Van YYÜ kampüsüne öğrenci seyahat biletlerinin fiyatı 2 TL’dir. Aldığım duyumlara göre; 1 Ocak 2020 itibariyle de 3 TL’ye çıkacak. Van Büyükşehir Belediyesi, öğrenciler için 25 kuruşa Van Merkezden Van YYÜ kampüsüne otobüsler tahsis edemez mi?” ifadelerini kullandı.


AĞRIDA ULAŞIMLA İLGİLİ NASIL BİR ADIM ATILMIŞTI?
Türkiye genelinde birçok belediye ulaşım fiyatlarına zam yaparken Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, başlattığı 'Öğrencibüs' uygulamasıyla gençlerin yüzünü güldürdü. Ağrı'da Öğrencibus'a binenler 25 kuruş ödüyor.

31 Mart seçimlerinde Ağrı'yı AK Parti'ye kazandıran Savcı Sayan, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Öğrencilere ulaşım ücretini adeta sakız fiyatına kadar düşüren Savcı Sayan, bu hizmetle kentteki öğrencilerin kalbini kazandı.

ÖĞRENCİBÜS'ÜN DİREKSİYONUNA GEÇTİ
Öğrencibüs'ü kullananlar, kent merkezine ulaşım için sadece 25 kuruş ödüyor. Ağrı'nın öğrenci kenti olması için büyük bir gayret içerisinde olan AK Partili Savcı Sayan, gelecek yıl Ağrı'yı tercih edecek öğrencilere de birçok sürprizinin olacağını açıkladı. Başkan Savcı Sayan, Öğrencibüs'ün direksiyonuna geçerek öğrencileri direkt olarak şehir merkezine götürdü.