Van'da ödüllü kitap okuma ve bilgi yarışması

Van Gençlik Merkezi tarafından 'Peygamber Efendimiz' konulu kitap okuma ve bilgi yarışması düzenleneceği bildirildi.

VAN 9.04.2015 09:10:25 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Van Gençlik Merkezleri tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap okuma ve bilgi yarışması bugün başlıyor.

Gençlik Merkezlerine üye olan gençler arasında, Hz. Muhammed (s.a.v) hayatını konu alan kitapların okunmasını sağlayarak üyelerin peygamberin hayatını farklı etkinlikler içerisinde öğrenmelerine, böylece manevi değerlere bağlı bir gençliğin oluşmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu sebeple peygamberin hayatını konu alan, Van Gençlik Merkezleri arası kitap okuma ve bilgi yarışması düzenleneceği belirtildi.

Yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Gençlik Merkezleri Şube Müdür Vekili Metin Yıldız, “Van Gençlik Merkezleri olarak başlattığımız bu projemizin amacı Gençlik Merkezlerimize üye olan gençlerimizin, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından “Peygamberimizin Hayatı” adlı kitabı okuyarak ön eleme sınavına katılmalarını sağlamaktır. Bilgi yarışması ise 8 gençlik merkezimizin belirledikleri takımlarımızın katılımları ile 17 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilecektir.  Bilgi yarışmasında 1. olan takımın üyelerine ödül olarak birer çeyrek altın verilecektir.” dedi.

Gençlik Merkezleri Şube Müdür Vekili Metin Yıldız son olarak, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı 8 gençlik merkezimizde düzenlenecek olan bu sınav sonucunda her gençlik merkezimizden en iyi 3 gencimiz bilgi yarışması finaline katılmaya hak kazanmış olacaklardır. Yarışmaya katılmak isteyen gençlerimiz ise başvurularını şahsen Van Gençlik Merkezlerine yapmaları gerekmektedir.” şeklinde ifade etti.