Van`da obeziteye karşı mücadele

Van Sağlık Müdürlüğü ve Van Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinesinde başlatılan Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Hayat il Kurul Kararları toplantısında obezite ile mücadele konusunda yapılacaklar ele alındı.

VAN 9.04.2013 12:06:04 0
Van`da obeziteye karşı mücadele
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İl Sağlık Müdürü Dr Bilal Acar başkanlığında Van Eğitim Sağlık Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Hayat il Kurul Kararları toplantısına, sağlık camiası ve birçok kurumdan yetkili katılırken toplantıda obezite ile mücadele konusunda yapılacaklar masaya yatırıldı.

 

Her alanda sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele
Van Eğitim Sağlık Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 10 Mayıs "Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" kapsamında doğa yürüyüşü etkinliklerinin yapılması, Devlet Hastanesinde ve Araştırma Hastanesinde Obezite polikliniklerinin açılması, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından spor merkezlerinin halkın kullanımına açılması, Belediye ile işbirliği çerçevesinde yeşil alanlarının azlığı sebebiyle imar planlarının yeniden değerlendirilmeye alınmasının sağlanması, Din görevlilerin beslenme ve fiziksel aktivite konusunda hutbelerin okutulması, Ayda bir kez obezite ile ilgili farklı etkenliklerin yapılması Yerel basın ve medyada canlı programların yapılması ve Kamu kurum ve kuruluşların kendi bünyesinde spor alanlarının oluşturulması gibi kararlar alındı.

 

"Kurumlar daha duyarlı olacak"
Burada kısa bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Acar, Obezite ile ilgili mücadele ve danışma kurullarının kurulmasına yönelik kurum personelleri tarafından da duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Bireylerin fiziksel aktivite yapmasına imkân sağlanması şehir düzenlemelerin yapılması ve ulaşım imkânlarının oluşturulması için, gerekli İlgili kurum ve kuruluşların konuya hassasiyet göstererek konu ile ilgili paylaşımlarda bulunulmasını istiyoruz" dedi.

 

Dr. Acar, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet içi beslenme programları ile ilgili eğitimlerin alınması ve okul öncesi ve okul çağı çocukların velilerinin bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların yapılmasını da değerlendirdi.

 

Dr. Acar, gecen yıl `10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü` kapsamında Gürpınar ilçesinde bulunan Keşiş Gölü`nde doğa gezisi düzenlendiğini hatırlatarak, katılımın az olduğunu ancak bu yıl daha kapsamlı bir çalışma yapmayı planladıklarını ifade etti.

 

Toplantıda, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür. Yardımcısı. Yalçın Özdemir Y.Y.Ü.Dursun Odabaş Tıp Merkeziden Fatih Kakı, Bölge Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Baş Hekim Yardımcısı Ahmet Oflas, İl Müftülüğü Vaiz Ahmet Altun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fatih Bedirhanoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hekim Turgut, Van Belediye Başkan Yardımcısı Gürgin Bilici, Van Eczacı odasından Murat Saydan, Bedensel Engelliler ve Yeşeren Umutlar Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programı ve Kanser Şube Birimi Müdürü Büşra Tapan Soğanda, Obezite Diyabet ve Meta Hastalık Biriminden Leyla Helvaci hazır bulundu. (Murat Dalgın - İLKHA)