Van’da MYK eğitimi verildi

Van’da Kombicimvan firması öncülüğünde Smart Belge firması tarafından, kombi bakım ve oranım sektöründe çalışanlar için Mesleki Yeterlilik Kursu(MYK) eğitimi düzenlendi.

VAN 16.02.2021 11:21:40 0
Van’da MYK eğitimi verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Smart Belge firması tarafından, belgeyi almak isteyen sektör çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim, Kombicimvan firması eğitim salonunda gerçekleşti. MYK eğitimine firma yetkilileri uzman eğitmenler Hayri Nurettin Peçen, Tuncay Karakaş, Kombicimvan firma sahibi Abidin Yarımbatman ve MYK belgesine sahip olmak isteyen sektör çalışanları katıldı.
Eğitimlerini tamamlayan ve başarılı olan sektör çalışanlarına 15 gün sonra belgeleri teslim edilecek.
Konuyla ilgili görüştüğümüz uzman eğitmen Hayri Nurettin Peçen: “Devletimizin vermiş olduğu bir imkândır bu. Bu imkandan yararlanmak lazım, MYK belgesine sahip olmayan arkadaşların bu belgeyi almalarını tavsiye ediyorum, bu imkândan faydalansınlar”  dedi.

“BU MESLEĞİ İCRA EDEN BİRİSİNİN BU BELGEYİ ALMASI ŞARTTIR” 

Uzman eğitmen Hayri Nurettin Peçen verdikleri MYK eğitimi hakkında şunları söyledi; 
“Smart Belge olarak, kombi bakım ve onarım konusunda Kombicimvan firmamızın öncülüğünde Van’da düzenlemiş olduğumuz eğitime katılan arkadaşlara MYK belgesi veriyoruz. Mesleki Yeterlilik Belgesinin özelliği şu; bu belgeye sahip olan arkadaşların branşlarında profesyonel olduklarını, gayet resmi olduklarını belirten bir belgedir. Eğitimlerimizi başta İstanbul olmak üzere, Şanlıurfa, Edirne ve Tekirdağ gibi birçok ilimiz de veriyoruz. Amacımız bunu yaygınlaştırıp tüm illerimizde bu belgeleri hak edenlere vermektir. Çünkü bu mesleği yapan birisinin bu belgeye sahip olması şarttır. Özellikle vatandaşların hizmet almak için evine çağırdığı ustanın alanında uzman olup olmadığını bilmesi lazım, bu belgeye sahip olmak bu yüzden çok önemli, yani bir nevi araç ehliyeti gibi düşünebiliriz. Eğitimlerini tamamlayan arkadaşları sınava tabi tutuyoruz,  başarılı olan arkadaşlara 15 gün içerisinde belgelerini teslim ediyoruz. Devletimizin vermiş olduğu bir imkândır bu, bundan yararlanmak lazım, MYK belgesine sahip olmayan arkadaşların bu belgeyi almalarını tavsiye ediyorum, bu imkândan faydalansınlar.”
 

“KURSLARIMIZIN DEVAMI DA GELECEK”

MYK eğitiminin Van’da ki sektör çalışanlarına yönelik verilmesini sağlayan Kombicimvan firma sahibi Abidin Yarımbatman ise şunları kaydetti;
“Bizim sektörde çalışan gençlere yardımcı olmak, bu belgeye sahip olmalarını temin etmek amacıyla böyle bir eğitime öncülük ettik. Sağolsunlar firma yetkilileri bizi kırmadı, geldiler eğitimlerini verdiler.  Amacımız gençlerimizin bu belgeye sahip olmalarını sağlamaktı, çünkü iş yeri açtıkları zaman bu belge mutlaka istenecekti. Biz de bu belgeyi almalarını sağladık. Bu kurslarımızın devamı da gelecek. 15 günde bir yapılacak, isteyen arkadaşların iş yerimize gelip müracaat etmeleri yeterlidir. İlk kursumuza yoğun bir talep oldu, ücretli olduğu söyleniyordu ama devlet teşvikli olduğu için belgeler ücretsiz veriliyor. Komşu illerden ve ilçelerden kursa katılım sağlayan arkadaşlarımız da oldu. Belgeyi almaya hak kazanacaklara hayırlı olsun.”
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi