Van’da MÜZSAN temsilciliği açıldı

Van’da, Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) temsilciliği açıldı. Temsilciliğin İl Başkanı Necdet Bayat, tüm sahne sanatçılarını üye olmaya çağırdı.

VAN 26.01.2021 11:35:39 0
Van’da MÜZSAN temsilciliği açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Merkezi Gaziantep’te bulunan MÜZSAN’ın Türkiye genelinde 70 temsilciliği bulunuyor. 
Van’da uzun yıllardır kültür-sanat alanında faaliyet yürüten Anka Kültür Sanat Merkezi Müdürü Necdet Bayat’ın girişimleriyle Van’da da MÜZSAN Temsilciliği açıldı. 

FEDERASYONA BAŞVURU YAPILDI

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan MÜZSAN Van İl Başkanı Necdet Bayat, Van’da ortaya çıkan ihtiyaç nedeniyle bir süre önce federasyona temsilcilik açma başvurusunda bulunduklarını söyledi.
Başvurularına olumlu cevap verildiğini belirten Bayat, “Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu, şehrimizde ve bölgemizde faaliyet gösteren tüm sanat emekçileri için birlikte mücadele edilebilecek değerli ve önemli bir oluşumdur. Bu inançla federasyondan şehrimizde bir temsilcilik açma talebinde bulundum. Tabi kabul edildi, yetki belgem gönderildi. Ben de bunun üzerine zaman kaybetmeden İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi Kültür Sokak No: 4’te temsilcilik açtım” dedi.

ÜYELİK ÇAĞRISI

Sahne sanatçılarının zor şartlar altında çalıştıklarını ve yaşanan sıkıntıları dayanışma içinde aşmak istediklerini ifade eden Bayat, şunları söyledi:
“Kültür sanat alanıyla ilgilenen, yeteneklerini icra eden ve geçimini bu sektörlerden sağlayan birçok arkadaşımız zor şartlar altında ve güvencesiz çalışmaktadır. Özellikle pandemi sürecinde yaşadığımız sıkıntıları ve güvencesiz çalışmayı bir tarafa bırakırsak artık çalışacak bir işimiz, sanatımızı icra edeceğimiz bir alan da ne yazık ki kalmamıştır. Biliyoruz bu zor günler geçecektir, buna inancımız tamdır. Ama bu süreç bize birlikte mücadele etme gerekliliğini, sahne emekçileri olarak dayanışmayı güçlendirmemiz gerektiğini net bir şekilde göstermiştir. O nedenle de MÜZSAN’a üyesi olmayı ihmal etmeyin diyorum.”

MÜZSAN NELER YAPACAK?

Sanatçıların daha iyi koşullarda çalışabilmesi için faaliyet göstereceklerini belirten Bayat, temsilcilik faaliyetleri hakkında da şu bilgileri verdi:
“Bağlı olduğumuz federasyonun programı ve bize verilen yetkiler dahilinde öncelikle tüm sahne emekçilerini kayıt altına alacağız. Sigortasız kimse çalıştırılmayacak. Sanatçı kimliği ile çalışma izin belgesi verilecek. Sahne emekçilerinin daha iyi koşullarda güvenli çalışabilmesi için ilgili kurumlarla protokoller yapılacak. Kentimizin kültür sanat alanında tanıtılması için projeler ve etkinlikler gerçekleştireceğiz. Sanatçılarımızın emeklilik hakkı ile ilgili gerekli tüm anayasal mücadeleyi vereceğiz.  Emekçilerimizin çalışacakları iş ortamını sürekli denetleyerek onların iyi koşularda olmalarını sağlayacağız. Ekonomik olarak zor durumda olan emekçilerimize belirli kampanyalarla destek olacağız. Tüm bunları ve daha fazlasını yapmak adına Van ve çevre illerdeki tüm sahne emekçilerini federasyonumuza kayıt yapmaya ve dayanışmaya, destek olmaya bekliyoruz.”
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: