Van’da Mus'ab Bin Umeyr ve daveti anlatıldı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kasım ayının Sahabe ayı olarak ilan edilmesinin ardından, Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi Mus'ab Bin Umeyr'in hayatı ve davetini konu alan bir seminer düzenledi.

VAN 28.11.2015 00:36:09 0
Van’da Mus
Tarih: 01.01.0001 00:00


Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kasım ayının Sahabe ayı olarak ilan edilmesinin ardından, Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi Mus'ab Bin Umeyr'in hayatı ve davetini konu alan “Davet öğretmeni Mus’ab Bin Umeyr” temalı seminer düzenledi.

Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi’nin kendi binasında düzenlediği seminere konuşmacı olarak Molla Nihat Tay katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Molla Nihat Tay, Mus’ab Bin Umeyr’in hayatından kesitler aktardı.

İnsanların sürekli olarak kendilerine birilerini örnek ve model seçtiğini belirten Nihat Tay, “Biz de bu topluma model olarak, ideal insan olarak Hz. Muhammed (sav)’i ve onun yanında yetişmiş sahabeleri  model olarak göstermezsek, dış güçler bu toplumun önüne farklı modeller ve idealler koyacaktır. Bu toplum ise dış güçlerin gösterdiği model ve ideallerin peşinden koşacaktır.” dedi.

Bugün insanlığın Hz. Muhammed’i (sav) ve onun sahabelerini değil de başkalarını kendilerine model edindiğini dile getiren Tay, “Hatta bu insanlık ne yazık ki Hz. Muhammed (sav)’i ve onun sahabelerinin hayatını bilmemektedir. Bu toplumun gençleri ise deve kuşunun başını toprağa gömdüğü gibi başını sosyal medyaya gömmüştür. Bugün ise sahabe efendilerimiz gibi imanlı, atılgan, dinamik ve cesur yürekli bir gençliğe her zamandan daha çok ihtiyaç vardır. Fakat unutmayalım ki böyle bir gençlik vardır. İslam sancağının yere düşmemesi için inanç ve hizmeti uğruna her şeyini feda edecek asrın Mus’abları ve sahabeleri vardır.” diye konuştu.

“Mus’ab Medinelilerin yüreklerini kanla değil, Kur’an ile fethetti”

İçinde bulunduğumuz zamanda insanların kalblerini şiddetle fethedilemeyeceğini anlatan Tay, “Biz bugün kaç insanın tövbe etmesine, namaz kılmasına, haramların terk etmesine vesile olduk? Mus’ab gibi bu insanlığın karanlıklarda gördüğümüz halde, onların o halini kendimize dert edindik. Asrın ve bu çağın Mus’ab’ı olmalıyız. Mus’ab Medinelilerin yüreklerini kanla değil, Kur’an ile fethetti. İnsanlar memleketleri kanla fethederken Mus’ab Bin Umeyr Medineyi Kur’anla fetheden bir yürek fatihidir. Mus’ab Medine'nin itfaiyecisi olmuştu. Şirk ateşinden yanan o Medinelilerin ateşini söndüren, bir itfaiyeci olmuştu. Bizler de bu toplumun manevi itfaiyecileri ve Tevhid öğretmeni olabilirsek Medineler kendiliğinden fethedilecektir.” ifadelerini kullandı.

“İnsanın dünyadaki çeşitli sıkıntılara katlanması gerekiyor”

İmanın gerçek manaya ulaşması için insanın dünyadaki çeşitli sıkıntılara katlanması gerektiğinin altını çizen Tay, “Bugün hayatımızı değiştiren bir imana sahip miyiz? Bu iman Mu’sab gibi şeklimizden, kıyafetimizden neler değiştirdi? Mus’ab Bin Umeyr o konforlu, o lüks hayatı Allah ve onun Resul'u için terk etti. Bugün bizler, Allah ve Resul'u için mal sevdasını, makam düşkünlüğünü, toprak sevdasını terk ettik mi? Ne zaman bu toplum; mallarını, makamlarını ve şöhretlerini Allah ve Resul’undan daha değersiz olduğunu anlayacak? Bütün bu saydıklarımıza Mus’ab neden katlanıyordu? Mus’ab huzurun, saadetin, kurtuluşun maldan ve konforlu bir hayattan olmadığını çok iyi anlamıştı. Mus’ab'ın bu acılara katlanmasının sebebi imanın tadını almasıydı. Eğer imanımız ve inancımız bizi acılara sürüklemiyorsa o iman iman değildir.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)