Van'da, Mobese Kamerasına Ses Bombalı ve Pompalı Tüfekli Saldırı

Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan MOBESE kamerasına yaklaşık iki hafta önce saldıran pkk yanlısı bir grup, kamerayı ses bombası ve pompalı tüfek kullanarak tahrip etti Zanlıların saldırı girişimi, MOBESE kamerası tarafından saniye saniye

VAN 16.09.2013 16:44:36 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan MOBESE kamerasına yaklaşık iki hafta önce saldıran pkk örgütü yanlısı bir grup, kamerayı ses bombası ve pompalı tüfek kullanarak tahrip etti. 

 Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kent merkezindeki çeşitli noktalara kurulan MOBESE kameraları, zaman zaman terör örgütü yandaşlarının hedefi haline geliyor. 

 İzinsiz gösterilerin ve eylemlerin odak noktasında bulunan Karşıyaka Mahallesi'nde demir direk üzerine kurulan MOBESE kamerası, yaklaşık iki hafta önce yapılan saldırıyı saniye saniye kaydetti. 

 Görüntülerde, kameranın bulunduğu bölgeye gelen 5 kişi, beraberlerinde taşıdıkları merdiveni MOBESE direğine dayıyor. Elinde pompalı tüfek bulunan bir kişi, yolu trafiğe kapatarak araçların geçişine izin vermezken, başka bir saldırgan da direğe tırmanıp kameranın olduğu bölüme ses bombası bağlıyor. Ses bombasının patlatılmasıyla kamerada herhangi bir zarar oluşmadığını fark eden göstericiler, daha sonra pompalı tüfekle ateş ederek kamerayı tahrip ediyor. 

 Olayın ardından MOBESE kayıtlarını inceleyen Emniyet MüdürlüğüTerörle Mücadele Şubesi ekipleri, düzenlediği eşzamanlı operasyonla 5 saldırganı gözaltına aldı. 

 Kent merkezinde çeşitli tarihlerde gerçekleşen eylemlere de katıldığı belirlenen ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan biri tutuklanırken, 4 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.