Van’da mesleki kurslara katılanlar belgelerini aldı

Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Kenan Akalın, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı bünyesinde kurulan TÜRKAK güvencesiyle, kursiyerlere MYK belgelerini dağıttı.

VAN 8.03.2021 12:00:40 0
Van’da mesleki kurslara katılanlar belgelerini aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi sürecinde yapılan çalışmalardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Kenan Akalın, “Öncelik elim bir kaza sonucu şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Biliyorsunuz pandemi süreci zorlu geçti fakat Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşuyla Allah’ın izniyle atlatmak için çaba sarf edildi. İlimizde valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez’in büyük çabalarıyla mavi alana geçtik. Van’ımızda güzel bir ortam oluşmaya başladı. Her zaman esnaf ve sanatkarımızın yanında olan Sayın valimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 Planlama sürecindeki emekleri için Başkan Berge’ye teşekkür eden Akalın, “En büyük şansımız olan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanımız Sayın İsa Berge’nin, Van esnaf ve sanatkarına olan yakınlığı ve ilgi alakasıdır. Kurs sürecinde başkanımızın desteğiyle planlamalarımızı yaptık. İsa başkanımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Pandemi sürecinden önce planladığımız mesleki yeterlilik kurslarını biraz ertelemek zorunda kaldık, sonra hayata geçirdik. Esnaf ve sanatkarımızın belgelerini almaları için harekete geçtik ve yönetim olarak elimizden gelen çabayı sarf ettik. Gerekli kurslar ve sınavlar düzenlenmek suretiyle esnaf ve sanatkarımız için gerekli olan bu belgelerin alınması imkanını sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yönetim kurulu üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 “KENAN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
 Belgesini alan kaynakçı ustası Diyadin Bilir, “Odamızdan memnunuz. Bütün emeklerinden dolayı başkanımız Kenan Akalın ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Aldığımız kaynakçılık yeterlilik belgesi ile artık tam belgeli olarak çalışacağız. Yasal gereklilikleri yerine getiren başkanımızı kutluyoruz.” dedi.
 Sanayide usta olan Abdullah Gül, “İşyerimizde artık güvenli ve yasal bir şekilde çalışabileceğiz. Öncelikle Kenan başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu belge sayesinde yasal olarak eleman çalıştırma imkanı da bulacağız. Ayrıca eleman yetiştirme şansımız da olacak” şeklinde konuştu.
 Kaynakçı ustası Saadettin Ergenoğlu, “Ustalığını yaptığımız işin belgesini almak bizler için çok güzel bir duygu. Yararlı bir belge aldığımızın farkındayız. Böyle bir organizasyona ön ayak olduğu için Kenan başkanımıza çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
 Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), yurtiçi ve yurtdışındaki belgelendirme kuruluşlarını akredite ediyor.
 Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı bünyesinde kurulan ve ISO/IEC 17011 standardına uyum sağlamış olan TÜRKAK’ın ulusal standartlarına uygun olan MYK belgeleri kursiyerlere dağıtıldı. Van
Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Kenan Akalın ve yönetim kurulu üyeleri, kursiyerlere belgelerini verdi.
 Çeşitli seviyelerde kaynakçılık mesleği ile ilgili kursiyerlere Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) belgesi dağıtım töreni yapıldı. Şu ana kadar teorik ve performansa dayalı sınavlarda başarılı olanlara 80 belge
dağıtılırken, kursiyerlere Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı da verildi. Mekanik üzerine de kurslar düzenlenecek ve tüm üyelere MYK belgesi verilecek. 2022 yılı sonuna kadar sanayide bulunan tüm meslek alanlarında MYK belgesi verilecek.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi