Van'da Mescid-i Aksa ve Kudüs programı…

İpekyolu İlçe Müftülüğü ve Yurt-Kur merkez erkek yurtlarından ortaklaşa 'Miraç Kandili, Mescid-i Aksa ve Kudüs programı düzenlendi.

VAN 18.04.2018 09:05:48 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, ortak protokol neticesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yurt-Kur ve Üniversitelerle birlikte yürüttüğü 'Gençlik Koordinasyon Faaliyetleri' büyük bir ivme kazanarak, faydalı ve kapsamlı programlarla devam ediyor.

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İpekyolu İlçe Müftüsü Sacit Emiri, Tuşba İlçe Müftüsü Zahit Demirel ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Van İl Müdürü Süleyman Şakar'ın da büyük destekleriyle, Van İpekyolu İlçe Müftülüğü ve Yurt-Kur Merkez Erkek Yurt Müdürlükleri ortaklaşa "Miraç Kandili, Mescid-i Aksâ ve Kudüs" konulu konferans düzenledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Koordinatörleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Liderleri, Yurt-Kur Yurt Müdürleri ve D.İ.B. Din Görevlilerinin marifetleri ve özverili çalışmaları ile binlerce genç onure ediliyor.

 

     VAN'DA SOSYAL VE SANATSAL ETKİNLİKLER…
        Kendileriyle yüz yüze iletişim kuruluyor, soruları ve sorunları çözüme kavuşturuluyor, dinsel, bilimsel ve sosyal bilgilendirme seminerleri ve konferansları düzenleniyor, turlar ve geziler düzenleniyor, muhtelif sosyal ve sanatsal etkinlikler icrâ ediliyor...
Bütün bu etkinliklerle; gençlerin milli ve manevi tutumlarının iyileştirilmesi, vatan ve mukaddesat bilinçlerinin kâvîleştirilmesi, marifet ve meziyetlerinin geliştirilmesi ve elbette her türlü anarşi çetelerinin ve terör örgütlerinin pençelerine düşmelerinin engellenmesi ve bu konuda en güncel ve en doğru verilerle bilgilendirilmesi hedeflenmekte ve bu hedefler doğrultusunda da kayda değer mesafe kat'ediliyor.

 


      Konferans, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Merkez Erkek Yurt Müdürleri Şeref Yıldız Ubeydullah Arvas,  M. Can Yalçıner (vk.) ve D.İ.B. Din Görevlileri Hakan Selami Pile, Şakir Arvas ve Ömer Faruk Çalımlı'nın mesâi mefhumsuz hasbî gayretleri ile hazırlandı.
 Duyuru ve bilgilendirmeleri tevazu ile bizzat yapan İmam Şafii Erkek Yurdu Müdürü Şeref Yıldız, öğrencilerle olan yakın ve etkin diyaloğuyla katılımı en yüksek düzeye ulaştırırken, diğer yurt müdürleri tarafından da mekânın nezâheti ve ikramlıklar için imkânlar seferber edildi.

 


      Konferansın içeriği; Filistinli öğrenci Muhammed Muaz'ın Kur'ân-ı Kerîm tilâveti, İmam Şafii Yurt Müdürü Şeref Yıldız'ın açılış konuşması, şefliğini D.İ.B. Din Görevlisi Ömer Faruk Çalımlı'nın yaptığı tasavvuf musikisi  ve ney dinletisi, Din Görevlisi ve İpekyolu Gençlik Koordinatörü Hamza Toprakoğlu'nun konuşmaları, plaket takdimi ve ikramlıklar oldu.
Yurtlarda kalan üniversiteli gençlerle kendi ailelerinin öz bireyleri gibi ilgilenen Diyanet İşleri Başkanlığı Din Görevlisi Hakan Selami Pile uzman sunumuyla, Şakir Arvas bilimsel ve teknik desteğiyle, Ömer Faruk Çalımlı ise müzisyenlik (Neyzenlik) marifetiyle gönüllere dokundu.

 


     Hemen her fakülteden öğrencinin katılım sağladığı gecede etkili konuşmasıyla gençleri hoşnut kılan İpekyolu Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Hamza Toprakoğlu, program sonrası gençlerin özel soru ve sorunlarıyla da yakından ilgilendi.
Ney ve arbane eşliğinde yanık sesiyle birbirinden güzel ezgi ve ilahiler seslendiren İmam Şafii Yurt Müdürü Şeref Yıldız, programı tertip eden görevlileri taltif ettikten sonra, resimleriyle yurtları donatan Muhammed Nur Biçer'e de plaket takdiminde bulundu.
 İkramların da olduğu programda, İlahiyat Fakültesi öğrencileri Suriyeli Muhammed ve Yahya, İktisat Fakültesi öğrencileri Zahir ve İslam, Tıp Fakültesi öğrencileri Ali ve İbrahim'in temsilen, "Hamza hocam, n'olur bizi yalnız bırakmayın" demeleri üzerine duygusal anlar yaşandı.  
Toprakoğlu'nun, "inşaallah ömür vefâ ettikçe sizinleyiz" sözüyle ve dualarla program son buldu.