Van’da ‘Merkezim Her Yerde’ projesi…

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İpekyolu Gençlik Merkezi birçok gence yaz programları kapsamında ‘Merkezim Her Yerde’ projesi ile ev sahipliği yapıyor.

VAN 21.08.2017 10:01:39 0
Van’da ‘Merkezim Her Yerde’ projesi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İpekyolu Gençlik Merkezi; yeni adresi Ezberciler İş Merkezinde hizmetini sürdürüyor.

   Uzman hocalar eşliğinde sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde gençlerin serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirecekleri ve zararlı alışkanlıklardan korunacakları bir merkez olan Gençlik Merkezinde binlerce Vanlı genç faydalanıyor.

    Van’da gençliğin ikinci evi olan; İpekyolu Gençlik Merkezi etüt salonları, resim, ebru, ahşap boyama cam vitray atölyeleri, has odaları, müzik odaları, kütüphane, , seminer salonları, konferans ve toplantı salonları, halk oyunları, bisiklet ve dağcılık odaları ile haftanın yedi günü gençler için hizmet vermeye devam ediyor. 

 

    ARSLAN: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

   Gençlerin boş vakitlerini farklı etkinlikler ile dolu dolu geçirdiklerini ve her türlü donanıma sahip olan, İpekyolu Gençlik Merkezinde bütün etkinliklerin tamamen ücretsiz olarak gençlerin hizmetine sunulduğunu belirten; İpekyolu Gençlik Merkezi Müdür Vekili Cevdet Arslan; “Yaz programları kapsamında Gençlik Merkezimizde Akademi Çalışmaları, Kulüp Çalışmaları başlığı adı altında değerler atölyesi, dini ilimler atölyesi, dil eğitimleri atölyesi ve inovasyon atölyesi çalışmaları ile devam ediyor. 

Dini İlimler Atölyesi çalışmaları kapsamında Kur'an-ı Kerim kurslarımız, Peygamber Efendimizin Hayatı ve temel dini bilgiler gençlerimize öğretiliyor. Gençlerin İyilik Ağacı başlıklı çalışmalarımızda ise gençlerimiz, hastane ve yaşlı vatandaşlarımıza ziyaretler, çevre, camii temizlikleri ve yardım kampanyaları ile herkese örnek olmaları. Bu güzel projeleri hayata geçirmekle birlikte ilimizde her anlamda faaliyet göstererek farkındalık yaratmaya da devam edilmektedir. İpekyolu Gençlik Merkezimizde Kulüp faaliyetleri kapsamında El Sanatları, Güzel Sanatlar, Gönüllülük, Tarih, Hukuk, Müzik,  Çevre, Yöresel Halk oyunları, Edebiyat, Spor, Kişisel Gelişim, Proje, Fotoğrafçılık eğitimleri verilmektedir.  Akademi Faaliyetleri Değerler, İnovasyon, Dil Eğitimi, Dini İlimler, Kuran-ı Kerim, Kişisel Gelişim Atölyeleri kapsamında devam etmektedir” dedi.

 

    ARSLAN ETKİNLİKLERİ ANLATTI

   Gençlik Merkezlerinde ayrıca Kitap Kritikleri, Kitap okuma halkaları, Gençler Sabah Namazında Buluşuyor, Önemli gün ve haftalar, Kampanyalar, Gençlik Kampları, Geziler, Resim Sergisi, Skeç, Şiir, Müzik Yarışmaları, Piknikler, Satranç, mangala, çivili tahta, dart, masa tenisi ve Bilardo etkinlilikleri gençlerin aktif katılımları ile devam etmektedir. 

   Devletimiz tarafından ülkemiz geneli bütün gençlere gençlik merkezlerimizde ücretsiz olarak sunulan bu imkânlardan faydalanmak üzere Merkezimde Sen Varsın sloganı ile bütün gençlerimizi gençlik merkezlerimize davet ediyoruz” diye konuştu. 

    Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise; “Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı olan ve bütün kurs ve etkinliklerin ise tamamen ücretsiz olduğu gençlik merkezlerimiz. Gençlerimizin serbest zamanlarını iyi geçirecekleri, değerlendirecekleri, rahatlıkla kendilerini güvende hissedecekleri mekanlardır. Bu mekanlar sadece kapalı alan ve bina özellikleriyle değil, etkinlikleriyle de dışarıya taşabilen özelliklere sahip faaliyetlerle dolu bir mekandır. Bu bakımdan, İpekyolu Gençlik Merkezimizde diğer gençlik merkezlerimiz gibi bir çok faaliyeti devletimizin imkanlarıyla çocuklarımıza güvenilir bir ortamda kendini geliştirmiş ve donanımlı lider ve hocalar eşliğinde sunmaya devam ediyorlar. Bu ortamı sunarken de gençlik merkezleri eliyle de gençlerimizi hem gezdirebiliyor, hem eğlendirebiliyoruz, hem de kendilerini, kişisel anlamda geliştirmesine vesile kılacak bir takım kurslar, eğitimler, sorumluluk verecek faaliyetler düzenliyoruz. Bu yönüyle gençlik merkezi bir gencin boş zamanlarını değerlendirebileceği bir mekan. Van Gençlik ailesi olarak İşimizin tamamen gençlerimize hizmet olduğunu ve her zaman onların yanında olduğumuzu bir kez daha sizlerin vasıtasıyla belirtmek istiyoruz” dedi.