Van’da ‘Menua Yürüyüş Yolu’ toplantısı

Van’da, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2018 yatırım programında yer alan Urartu Gelişim Koridoru Projesi kapsamında ‘Menua Yürüyüş Yolu’ toplantısı yapıldı.

VAN 2.04.2018 21:04:45 0
Van’da ‘Menua Yürüyüş Yolu’ toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nda (DAKA) düzenlenen proje tanıtım toplantısına Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Van Büyükşehir Belediyesi Plan ve Projeler Dair Başkanı Cevdet Başer, Van YYÜ öğretim üyesi Şahabettin Öztürk, DAKA Birim Başkanları Mehmet Emin Çakay, Tamer Kamacı, Harun Örnek, Likerya Seyahat yetkilisi Cate Clow, Likerya Seyahat koordinatörü Hüseyin Eryurt katıldı.
 

Toplantıda konuşan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, proje ile amaçlarının Van’a daha fazla turist kazandırmak olduğunu belirterek, “Urartulara ait tarihi değerlerin turizme kazandırılması noktasında Şamran Kanalının turizme kazandırılması amacıyla Urartu Kültür Rotası adı altında bir proje başlattık. Bu çalışma son noktaya geldi. Bu rotanın ana hatları belirlendikten sonra bu koridorun turizme kazandırılması için de belli lokasyonlarda müdahalelerimiz olacak. Bunu da Van Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yapacağız. İlk etapta 2018 yatırım programında 600 bin liralık bir ödeneği Van belediyesine aktaracağız. Buradaki amacımız yürüyüş ve bisiklet turizmi noktasında bir doğa yürüyüşü tarihe yolculuk olması hasebiyle bazı çalışmaları başlatmış olacağız. Bu bir başlangıçtır, ileriki süreçte daha farklı eklemeler yaparak hem turist sayısını hem de kalacak gün sayısını artırmayı hedefliyoruz. Van’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

 

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise yapılan çalışmanın örnek teşkil ettiğini ifade ederek, “Bu kadar layık bir ilin kültür rotasının belirlenmemiş olması zaten bir eksiklikti. Bu konuda çok yerinde bir tespitle bu çalışma yapılmış. Biz de belediye olarak bu konuda gereken desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
Projenin yapım ihalesini alan İtalyan firması Likerya Seyahat Yetkilisi Cate Clow, proje kapsamında yaptıkları çalışmanın bir sunumunu gerçekleştirdiği toplantı, kültür rotası filminin gösterilmesi ile sona erdi. 

 

Şamran Kanalı, Nemrut Krateri ve Ayanis Sahili’nden oluşan Menua Kültür Yolu ile ilgili yapılan çalışmaların onay almasının ardından belirlenen güzergahlarda belediye tarafından 2018 yılı içerisinde yön levhası, işaretlemeler, yol çalışması ve çeşitli restorasyonlar yapılacağı ifade edildi.