Van'da Marketleri Yağmaladılar!

Van'daki PKK saldırıları sonrası savaş alanına dönen kentte yerle bir olan marketlere girenler torbalarını doldurup kaçtı.

VAN 8.10.2014 17:49:51 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'daki saldırılar gece geç saatlere kadar devam ederken, olaylar sonucu kent adeta savaş alanına döndü. Olaylarda birçok araç ve iş yeri ateşe verilirken, birçok market de yağmalandı.

Van'da, PKK saldırganlığı kenti savaş alanına çevirdi. 55 yaşındaki Hamit Caner'in hayatını kaybettiği olaylarda, onlarca araç ve işyeri yakıldı ve bankaların ATM'leri zarar gördü. Van ve Hakkari'nin ilçelerinde kepenkler açılmazken, Van'ın Erciş İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor. Öte yandan Van kent merkezine ise çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Merkezde konuşlanan jandarma ekipleri, olası bir saldırıya karşı sabaha kadar hazır bekletildi.

BİRÇOK MARKET YAĞMALANDI

Saldırganlarla polis arasında dün öğle saatlerinde başlayan olaylar, gece geç saatlere kadar devam etti. Olaylarda birçok araç ve iş yeri ateşe verilirken, birçok market de yağmalandı. Bazı banka ve ATM'lerin de zarar gördüğü kentte, en işlek caddeler ise adeta savaş alanlarını andırıyor. Bazı bölgelerdeki MOBESE direkleri devrilerek tahrip edilirken, kent merkezinde esnaflar kepenk açmadı.

Yeni Şafak