VAN’DA LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITILDI

Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret eden Vali İbrahim Taşyapan ve beraberindekiler, Tuşba Belediyesi tarafından temin edilen oyuncakları hediye ett

VAN 8.11.2016 15:40:22 0
VAN’DA LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITILDI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi gören lösemili çocuklara Vali İbrahim Taşyapan ve beraberindekiler tarafından oyuncak dağıtılarak sevindirildi.

Lösemili çocuk ziyaretine Van Valisi İbrahim Taşyapan’a, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, Başhekim Doç. Dr. Cengiz Tuncer ve serviste görevli doktorlar eşlik etti.

Lösemili Çocuklarla sohbet ederek sağlık durumları hakkında görevli doktorlardan bilgi alan Vali Taşyapan, Tuşba Belediyesince hazırlanan hediye paketlerini çocuklara dağıttı.

Ziyaretleri sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Taşyapan, “Tedavi gören kardeşlerimizi ziyaret ettik, ailelerinin yanında olduk. Tuşba Belediye Başkanımız onlara güzel hediyeler sağlamış. Biz de onlara takdim ettik. İnşallah onlar da tedavilerini alıp, sağlıklarına kavuşup, hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edecekler.” dedi.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HASTANEDE EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Lösemili çocukların eğitimlerinden geri kalmaması için hastanede eğitimlerini sürdürdüğünü dile getiren Vali Taşyapan, “Eğitimlerine zaten burada devam edebiliyorlar. Ama uzun süreli bir tedavi olma sebebiyle, hem ailelerin hem de çocukların sabır göstermesi gerekiyor. İnşallah onlar da burada sağlıklarına kavuşacaklar. Hastalık öncesi aldığımız tedbirler de çok önemli bir husus. Dünya özellikle bunun üzerinde çalışıyor. Ama hastalık olduktan sonra da hastanelerimiz, doktorlarımız, sağlık imkânlarımız çok şükür iyi bir seviyede. Bu konuda ilimiz de iyi bir seviyededir.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

 VAN’DA LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITILDI