Van`da Liseli Test Merkezleri açıldı

Sosyal Eğitimciler Spor Kulübü Derneği (SESDER) SODES projesi kapsamında İl merkezinde 6, İlçelerde ise 9 olmak üzere toplam 15 Liseli Test Merkezi açtı.

VAN 17.02.2013 13:18:51 0
Van`da Liseli Test Merkezleri açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van merkezde yapılan açılışa katılan Van Valisi Münir Karaloğlu, Van`da üniversiteye hazırlanan öğrencilerin en büyük sıkıntılarının ders çalışma yeri olduğunu söyledi.

 

Karaloğlu burada yaptığı açıklamada İl Halk Kütüphanesinin yetersiz kaldığını belirterek, "Onun için bu tür merkezlerde çocuklarımızın ders çalışmasını kolaylaştıracağız. SODES tarafından da desteklenen bir projemiz. SESDER tarafından yapılan bir proje projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

 

Kent merkezi ile ilçelerde toplam 15 merkezin açılacağını aktaran Karaloğlu, "Bizler temsilen bir tanesini bu gün açacağız. Bunların çocuklarımız için geçlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

 

Daha sonra merkezi gezen Karaloğlu öğrencilerle hangi bölümleri hedeflediklerini sordu. Karaloğlu ve beraberindekiler daha sonra buradan ayrıldı.

 

Öğrenciler ise test merkezinden memnun olduklarını, evlerinde ders çalışma ortamlarının olmadığını burada ders çalışma ortamı bulduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan SESDER Başkanı Şeref Şengül ise Van merkezde 6 tane ilçelerde 9 tane bunun gibi test merkezi açtıklarını hatırlatarak, "Bizler burada bin500 tane öğrenci hedefliyoruz. Bunlar genelde maddi durumları iyi olmayan ailelerin dershaneye gidemeyen ve ya okula giden fakat dershanelere gidemeyen ve lise mezunu öğrencileri hedefliyoruz. 850 tane kaydımız var. 15 ayrı merkezde projeyi düşündük güzeldir inşallah olumu olur. Burada görev yapan öğretmenlerimiz Milli Eğitimde görevli öğretmenlerdir." dedi.

 

Burada çeşitli sosyal etkinliklerin yapılacağını ifade eden Şengül, "Başarılı olan öğrencilerimize il dışında ve il içinde çeşitli sosyal etkinlikler hazırlayacağız." diye konuştu.

 

Öte yandan 418 bin 740 TL ye mal olan proje kapsamında Test Merkezlerine kayıt yaptıran tüm öğrenciler test merkezlerinin tüm imkânlarından ücretsiz faydalanacak.