Van'da Lice eyleminde olaylar çıktı!

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde kalekol ve karakol yapımını protesto eyleminde askerlerin açtığı ateş sonrası yaşamını yitiren Ramazan Baran ve Baki Akdemir için yapılan yürüyüşe polis müdahale etti.

VAN 9.06.2014 20:37:46 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'daki Lice protestosuna polis müdahale etti. Kent merkezinde çatışmalar devam ederken gözaltına alınanların olduğu bildirildi.

BDP Van İl Örgütü tarafından Feqiye Teyran Parkı'nda biraraya gelen kitle Maraş Caddesine doğru yürüyüşe geçti. Yolu trafiğe kapatan kitleye polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Polisin müdahalesine kitle taşlarla karşılık verdi. Çatışmalar kent merkezinde devam ederken, yaşanan olaylar nedeniyle esnafta kepenk kapattı.

BDP, Lice İlçesi'ndeki olayları protesto etmek amacıyla Fekiye Teyran Parkı'nda basın açıklaması yapılacağını bildirdi. Ancak açıklama, kentin en işlek mekanlarından biri olan Soydan Kavşağı trafiğe kapatılarak yapılmak istendi. Basın açıklamasına, aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu yaklaşık 400 kişi katıldı. Polis grubun buradan dağılmasını ve daha önce belirlenen noktaya gidilmesini istedi.

Ancak kalabalık buradan ayrılmayarak basın açıklaması yapmayı sürdürdü. BDP İl Başkanı Musa İtah, basın açıklamasını okuduğu sırada da polis yolu açmak için basınçlı suyla müdahalede bulundu. Yapılan müdahale sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya ile Başkan Vekili Hatice Çoban da ıslandı.

Bunun üzerine kalabalık ara sokaklara dağıldı. Göstericiler bu sırada polislerin bulunduğu bölgelere taş atmaya başlayınca, ortalık bir anda karıştı. Kentin en işlek mekanı olan Cumhuriyet Caddesi'nde bazı iş yerleri kepenklerin kapatırken, bir çok vatandaş da atılan gazlardan etkilendi.

Kent merkezinde olaylar devam ediyor.

Ayrıntılar geliyor...