Van'da “KUYAP Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı“ yapıldı VİDEO İZLE

'KUYAP Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı' Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşti.

VAN 16.04.2014 16:02:41 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yapılan toplantıya Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Proje Yönetici KOBİ Uzmanı Carlo Penco, KUYAP’tan Burcu Atılgan, Edip İpekyüz, Tuğçe Duru Kaya, İnan Ayrıbaş ve firmalar katıldı.



Avrupa Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) 2013 yılı Şubat ayında uygulanmaya başlamıştı. Proje kapsamında yapılan anket sonuçları katılımcılarla paylaşıldı.



KUYAP ile Türkiye’nin 15 ilinde (Van, Kars, Erzurum, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Batman) işletme çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılması hedefleniyor. Proje kapsamında düzenlenecek olan toplam 15 Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı’nın sonuncusu, bugün Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşti.



TOBB temsilcileri, Van Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ve projeyi yürüten Teknik Destek Ekibi uzmanlarının katıldığı toplantı, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman ile Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilgili üyeleri ve diğer firmalar, ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcileri için olmak üzere tek oturum halinde düzenlendi.



“Bu projeyi hep beraber yürütmeyi hedefliyoruz”
Açılış konuşmasını yapan Burcu Atılgan, yapılan projenin Odalar ve Borsalar Birliği olarak 2013 yılı Şubat ayında başlatıldığını belirterek, “Bildiğiniz gibi Avrupa Birliği fonları çerçevesinde 5 bileşen var. Bunlardan bir tanesi insan kaynaklarının geliştirilmesi çerçevesinde verilen fonlardır. Bu fonlar Çalışma Bakanlığı tarafından koordine ediliyor ve böyle bir projeyi yapıp yapmayacağımızı sordular. Biz de kobileri, çalışanları ve işverenlerine katkımızın olacağını düşünerek böyle bir projeye başlama kararı aldık. Biz bu proje çerçevesinde sizleri bir araya toplayarak fikirlerinizi bir birinize aktarmanızı sağlıyoruz.” dedi.



“Analiz değerlendirmesini önemsiyoruz”
Soru-cevap şeklinde devan edem toplantının kapanış konuşmasını yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, “KUYAP projesi 15 ili kapsayan ve 2013 Şubat ayında başlayan bir projedir. Bence projenin yürütülmesi konusunda bir sıkıntı yaşanıyor. Anket yapılan firmaların sayısı çok az. Şuan Ticaret odamıza başta 5 bin küsür firma varken 50 firmadan esas analizi göremememiz biraz sıkıntılı. Bunun en büyük sıkıntısını da ihracat üzerinde sıfır gibi bir istekte bulunan firmaların olmasıdır. Her ihtimale karşı, her şeye rağmen raporlar ve analizlerin değerlendirmelerini önemsiyoruz. Sonuç itibari ile ufkumuzu açacak bilgileri bize ulaştırmakta. Projenin ihtiyaç analizinde finans üretimi olmadığını, özellikle bölgemizde firmaların daha büyük ve ekonomiye nasıl katkı yapacaklarıyla ilgili analizler ve sonuçlar var. Pazarlama sektörü yüzde 47 ile öne geçen bir sektör, bu pazarlamanın bir nevi üretime geçmesiyle alakalı sonuçları görüyoruz. Burada yine en büyük iş bizlere düşüyor. Biz de oda olarak elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. (Murat Dalgın, Hacı Yılmaz - İLKHA)