Van'da 'Kutlu Doğum' hazırlıkları başladı

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü, 27 Nisan Pazar günü Kale Miting Alanı'nda yapılması planlanan 'Kutlu Doğum' etkinliği ile ilçelerde yapılacak olan programlar için tüm hazırlıkların başladığını açıklad

VAN 6.04.2014 17:35:49 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van’da 27 Nisan Pazar Günü Kale Miting Alanı’nda yapılması planlanan ‘Kutlu Doğum’ etkinliği ile ilçelerde yapılacak olan etkinlikler için hazırlıklar başladı. Hazırlıkları değerlendiren Peygamber Sevdalıları Van Bölge Koordinatörlüğü yetkililerinde Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Recep Karabulak, Allah Resulü (as)’a giden tüm yolları kullanacaklarını söyledi.

Allah Resulü’ne götüren yollardan bir tanesi olan ‘Kutlu Doğum’ etkinliklerinin Nisan ayına ayrı bir heyecan kattığını anlatan Karabulak, “Allah’u Teâlâ bizlere bu günleri bahşettiği için hamd olsun. Bizler Hz peygambere tabi oldukça ona ittiba ettikçe Allah’ın izniyle günümüz her günden daha da güzelleşecek. Allah ve Resulüne giden tüm yolları inşallah kullanacağız. Bu yollardan bir tanesi de Mevlüt programlarımızdır. Malumunuz Hz Peygamber (sav) miladi 571 yılında 20 Nisan pazartesi günü dünyaya teşrif etmiştir. Bizler de bu günü bu ayı vesile kılarak, ‘Kutlu Doğum’ etkinlikleri düzenliyoruz. Ve 7 yıldan fazladır bu programlarımız büyük bir aşkla ve şevkle devam etmektedir.” dedi.

“Bizler, halkın Allah Resulüne olan teveccühüne şahitlik ediyoruz”

‘Kutlu Doğum’ etkinliklerini düzenledikçe ve Hz. Peygamberi andıkça ve anladıkça halkın daha çok Allah Resulü’ne teveccüh gösterdiğini kaydeden Karabulak, “Bununla ilgili çalışmalar yaptıkça halk gerçekten ciddi bir teveccüh gösteriyor. O’na (sav) ne kadar muhtaç olduğumuzu, ne kadar arzuladığımızı ve ne kadar özlediğimizi biz bu programlarda görüyoruz. Bizlerde elimizden geldiğince gücümüz nispetinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Hz. peygamberi anmak ve anlamak O’nun ismini sürekli zikretmekle başlar”

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğünün Van merkez ilçe ve köylerde programlarının olacağını da kaydeden Karabulak, 20 Şubatta başlayan salavat kampanyasına da değinerek, “Serhad FM ile birlikte başladığımız salâvat kampanyamız devam ediyor. Bu kapsamda işyerlerinin camlarına ve şehrin farklı yerlerine afişlerimizi astık. Bu minval üzerine salâvat kampanyası etkinliğimize başlattık. Çünkü Hz peygamberi anmak ve anlamak inşallah onun ismini sürekli zikretmekle başlar. Allah’u Teala kitabı kerimesinde bahsetmiş zaten. Bizlere de Hz peygamberi anmamızı yani salâvat getirmemizi, emir buyurmuştur. İnşallah biz de bu emri ifa etmek arzusuyla, gayesiyle bu yola koyulduk. Serhat FM’le birlikte bu işi yürütüyoruz. Bu konuda halkın daha fazla çaba gösterdiğine şahit oluyoruz. Halkımızın ciddi manada salâvat getirdiğini geçen yıllardan kazanmış olduğu bu davranışı sürekli hale getirdiğine şahit oluyoruz.” dedi.

“Sloganımız ‘Yürüyen Kur’an Hz Muhammed(sav)’

Bu yıl ‘Yürüyen Kur’an Hz Muhammed(sav)’ sloganı ile yola çıktıklarını ve bu kapsamda her eve bir Kur’an ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Karabulak, “Bu sloganımızla beraber, her eve bir Kur’an-ı Kerim hediye kampanyası başlattık. Çalışmalarımız devam ediyor. Bölge koordinatörü olduğumuz Bitlis’teki arkadaşlarımız da bu çalışmaları ciddi anlamda yürütüyorlar. Bitlis’te 13 Nisan’da yapacakları Kutlu Doğum etkinlikleri nedeniyle siparişlerini önceden vermişler ve geçen sene dağıtıkların CD sayısı olan 6 bin 500 adet Kur’an siparişi verdiler.” diye konuştu.

“Bütün ilçelerde ‘Kutlu Doğum’ etkinliği yapmayı hedefliyoruz”

Geçen sene 28 Nisan Kale Miting Alanı’nda yüz binlerin katılımı ile ‘Kutlu Doğum’ etkinliği gerçekleştirdiklerini hatırlatan Karabulak, “Bu sene ise 27 Nisan tarihinde yine Kale Miting Alanı’nda ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenlemeyi planlıyoruz. Resmi başvurumuzu yarın yapacağız. Van’ın bütün ilçelerinde bu sene nasip olursa etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz. Bunların tarihleri de yüzde 90 civarında kesinleşmiş durumda. Ancak yüzde yüz kesinleştiğinde bizler bunu basın ve kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

Allah Resulü(sav)’i hayatın her alanına taşımayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Karabulak, şu tavsiyelerde bulundu: “Toplumumuzun her alanına O(sav)’nun ahlakını, O’nun sünnetini götürmek zorundayız. Bu sebepten yaptığımız her işin sonucunu Allah’tan bekleyerek, özellikle kendi arkadaşlarımıza, kendi nefsimizle beraber her işimizin neticesini Allah’tan bekleyerek azimle, sebatla, kararlılıkla devam ettirmeli ve şu ahir zamanda Peygamberin unutulan bir sünnetinin 100 şehit sevabını kazandığını unutmamak lazım. Yine tüm esnaflarımıza ve bütün halkımıza bu hayırlı çalışmada yanımızda olmalarını talep ediyoruz. Van halkı Peygamberini seviyor. İnşallah her yıl olduğu gibi bu yıl da 27 Nisan’da Kale Miting Alanı’nda bu sevgisini ispatlayacaktır.” diye konuştu. (Murat Dalgın, Nihat Bozkurt-İLKHA)