Van’da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi VİDEO İZLE

Vanlılar Kutlu Doğum sevincini paylaştı-

VAN 13.04.2015 09:23:22 0
Van’da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00

Programa konuşmacı olarak Araştırmacı yazar Vedat Turgut ve Molla Beşir Şimşek katıldı. Katılımcılar arasında Hüda Par Bağımsız milletvekili adayı M. Mehdi Oğuz ve birçok âlim ile kanaat önderi yer aldı.

Program Lokman Dalga hocanın kuranı kerim tilavetiyle başladı.

Sık sık tekbirlerle kesilen programda sanatçı Selami Güneş, Ömer Çelebi, Grup Rahmet ve Peygamber Sevdalıları Platformu Kız Çocuk İlahi  Grubunun okuduğu ilahilerle devam etti. Okunan ilahi ve marşlar eşliğinde getirilen tekbirler ve söylenen salâvatlarla programda heyecan adeta doruğa çıktı.

Programa özellikle bayanların yoğun katılımı dikkat çekti.

Okunan ilahi ezgilerin ardından bir konuşma yapan bölgenin âlimlerinden Molla Beşir Şimşek,  tüm resullerin insanların huzur ve refah bulmaları için gönderildiğini belirterek, “ Bizler şunu iyi biliyoruz ki her dönemde kâinatın Rabbi hem dünyada hem ahirette huzuru ve hoşluğu insanlara vermek için haklarında şüphe olmayan Peygamber gönderir. Yüzbin Peygamber Hak ve adaleti tesis etmek üzere gönderilmişlerdir. İnsanların özgürlüğü için gönderilmişlerdir. Zulmü ortadan kaldırmak için gönderilmişlerdir. Hz. Muhammed  de (sav) bu maksatla gönderilmiştir. Bizler de diyoruz ki, Allah’ın Peygamberi rehberimizdir, önderimizdir. O bize hangi hayatı, yaşam tarzını önümüze koymuşsa biz o hayat nizamını almışız ve kabul etmişiz.” dedi.

‘Peygamber(sav)in gelişi zulmü ve adaletsizliği yok etti’
Hz. Muhammed(sav)’e peygamberlik gelmeden önce toplumunun kötü durumda olduğunu ve şimdiki toplumun da aynı durumda olduğunu belirten Şimşek, ”1400 yıl önce insanlar bugün olduğu gibi zulüm altındaydı. Fitne ve fesat içindeydiler. Onlar tıpkı bugün biz Müslümanlar gibi birbirlerinin kanlarını döküyorlardı. İffet ve hayâ onların içinde kalmamıştı. Kendi elleriyle çocuklarını yerin altına gömüyorlardı. İnsanları bu durumdan kurtarmak için Allah insanlara Peygamber gönderdi. Peygamberin gelmesi ile kanları dökülenler, mallarını ellerinden alınanlar, ırzları ellerinden alınanlar Peygamberin etrafında birleştiler. Hz. Peygamberin davasını kabul ederek evlerini ve memleketlerini açtılar” şeklinde konuştu.

‘Hz. Peygamber cehalet kapısını kapattı, saadet kapısını insanlara açtı’
Şimşek;”Hz. Peygamber cehalet kapısını kapattı, saadet kapısını insanlara açtı, Birbirlerinin yıllar yılı kanlarını döken Evs ve Hazrec kabilelerini birbirlerine kardeş kıldı. Bizler de ne zaman ki Peygamberin yolunu bıraktık, işte o zaman aramıza düşmanlık girdi.   Yemende, Irakta, Suriye de olan budur. Bakın yüzyıllardır birbirlerinin kardeşi olan insanlar nasıl da birbirlerinin düşmanı oldular. Bizler Peygambere sırtımızı döndüğümüzden beri, sadece kardeşliğimiz değil, iffetimiz de elimizden gitti.” dedi.

“Namusu anlayışını bu toplumdan kaldırdılar”
Müslüman Kürt halkını dinsizleştirmek için dinsiz çevrelerin yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Şimşek, ”Namus anlayışını bu toplumdan kaldırdılar. Caddelere açıkça ‘Namus toplumsal kabustur’ yazısını yazdılar. Kürt milleti kadar namuslu bir millet daha gelmemiştir. Kürt milleti kadar dindar bir millet olmadı. Ancak Kürt milleti Allaha ve peygambere sırtını döndü. İşte o zaman onların namusu da ayaklar altına düştü. Düşmanlık Kürtlerin arasına girdi. Peygamberin yolunu terk etmek tamamen bizi kıymetsiz hale getirdi. Bizler peygamberin yolunu terk edince kardeşliğimiz ayaklar altına düştü. Birbirimize şu öğüdü verelim.1400 yıl önce Peygamber (sav) insanları putlara tapmaktan tek olan Allah’a tapmaya getirdi. Bizler Peygamberin elinden tutmadıkça huzur ve refaha ulaşamayacağız” dedi.
Program, araştırmacı yazar Vedat Turgut’un konuşması ile devam etti,

“Resulullah şuan manen ve ruhen serhad halkı ile birliktedir”
Turgut konuşmasında, “Resulullah (sav) şu an manen ve ruhan serhad halkı ile birliktedir. Resulullah’a (sav) vahiy gelince ve oda evine koşarken dağlar, taşlar tüm tabiat lisana geliyordu. Bütün her şey şahit olsun ki, şuanda burada binler Resulullah’ı (sav) anmaktadır. ‘Kim bu dünyada bana bir salât getirirse, ben mahşerde ona on salavat getiririm. Kim bu dünyada bana 10 salâvat getirirse ben öbür dünyada ona yüz salâvat getiririm.’ diye buyuruyor. Şuan milyar salavat Resulullah’a (sav) gönderilmektedir” dedi.

 “Annelerimiz ümmete Peygamber âşığı çocuklar, gençler yetiştirsinler”
Kadınların Muhammedi sevdada erkekleri geride bıraktığını söyleyen Turgut, annelerin çocuklarını Muhammedi sevda ile yetişen ve Muhammed aşığı birer fert  olarak yetiştirmelerini öğütleyen Turgut, ”Resulullah’a (sav)  ilk iman eden bir kadındır. Allah yolunda ilk canını veren bir kadındır. Bugün de meydanlarda kadınlar biz erkekleri geçmektedir. İnşallah cennete de bu annelerimiz ve bacılarımız önde gitmektedirler. Buradan annelerimize çağrımız, bu ümmete peygamber aşıkları çocuklar, gençler yetiştirsinler. Nitem daha sonra 9 yaşındaki Hz. Ali’dir  (r.a) Allah’a ve resulüne iman eden. Nasıl ki Hubeybin selamı Mekke’den Medine’ye ulaştırıldıysa, eğer bizim aşkımız samimi ise, Allah buradaki selamımızı Medine-i Münevvere’ye iletir. Sizler ey Müslüman halkımız, gelin hep beraber Resulullah’ın elinden tutalım ve başı dik bir şekilde firdevs cennetlerine gidelim inşallah.” dedi.

Yapılan konuşma sonrası okudukları ilahilerle kalabalığı coşturan Grup Rahmet  ve Selami Güneş’e etkinliğe iştirak eden Vanlılar tekbir ve salâvatları ile iştirak etti.

Daha sonra kutlu doğum programına kadar okunan salavat Yasin ve hatimler açıklandı.  Yapılan açıklamaya göre, 11 milyar 124 milyon 56 bin 275 salavat, 116 hatim ve 10 bin Yasin okundu

Program molla Ali Aslan’ın okuduğu dua ile son buldu. ( İlyas Akkoş-İLKHA)


 


















 
Muradiye’ye bağlı Beydağı köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü, Muradiye ilçesine bağlı Beydağı (Ut) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.


Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü Muradiye ilçesine bağlı Beydağı (Ut) köyünde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, bayanların çoğunlukta olduğu büyük bir katılımla  gerçekleşti.   

Malik Yavuzer ve Mesut Yılmaz’ın Türkçe Kürtçe sunuculuk yaptığı etkinliğe Molla Ali Aslan konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hemen ardından mevlithanlar Kürtçe Mevlit okudu.

Grup Besmele’nin ve Muradiye ihya Kız İlahi Grubunun Peygamber Efendimizi konu alan ilahiler seslendirdiği etkinlik, yağan yağmura rağmen coşkulu geçti.

Programda Molla Ali Aslan Kürtçe yaptığı konuşmada,“Taif’te Cebrail’in (as) gelip ‘Ya Resulallah Allah beni senin için gönderdi. Eğer sen istersen ben bu dağları bu kavmin özerine yıkacağım. Bu kavmi de Salih (as), Nuh (as), Lut’ın (as) kavimleri  gibi hepsini helak edeceğim.’ dedi. Bu günün rehberleri olsalardı, ‘Evet bütün düşmanlarımız helak olsunlar, biz makamlarımızda  oturalım’ diyeceklerdi. Ama HZ. Muhammed’in rahmeti, şefkati buna izin vermedi.  Hayır ben Allah’ın  onları helak etmsini istemiyorum. Belki onlardan Allaha kulluk eden birileri çıkar. Bizler de burada Hz. Muhammed’e sevgimizi, kardeşliğimizi gönderiyoruz. Ve biz Amerika’ya, İsrail’e ve evlatlarına diyoruz ki, siz bizleri ne kadar öldürseniz de biz bitmiyoruz.Biz hep Peygamberi seveceğiz. Biz canımızı onun yoluna kurban edeceğiz. Biz yeryüzünde var oldukça Amerika ve İsrail Müslümanların meydanlarında cirit atamayacaklar. Bu memleket Müslümanlarındır. Biz Peygamberi Hz. Ebubekir gibi sevmeliyiz,  bacılarımız Sümeyra gibi sevmelidirler. Bizler çocuklarımıza Peygamberin hayatını öğretmeliyiz. Çünkü Peygamberin hayatı kâmil bir hayattır. Bugün Peygamber aramızda değil ama, Kuran, Hadis aramızdadır. Onu ve onun getirdiklerine gelen darbelere kurban olmalıyız. O’na olan sevgimizi ispat etmeliyiz. Hz. Ebubekir nasıl demişse anam babam sana feda olsun bizle rde Beydağın’da diyoruz; Ya Resulallah anamız, babamız evlatlarımız aşiretimiz senin yoluna feda olsun. Biz biatımızı tazeliyoruz. Allah onu bildirsin” diye konuştu.

Etkinlik Molla Nihat Gök Hoca’nın yaptığı dua  ile son buldu. (İLKHA)






Vanlılar Kutlu Doğum sevincini paylaştı

Peygamber Sevdalıları Platformunun Altaylı parkında düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, halkın büyük beğenisini alırken, katılımcılar duygularını İlke Haber Ajansı’na anlattı.


- 2015-04-13 08:30:04 

Peygamber Sevdalıları Platformunun her yıl Nisan ayında düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine katılan Van halkı memnun olduklarını dile getirdi.

Duygularını İlke Haber Ajansı (İLKHA) ile paylaşan Peygamber sevdalısı İbrahim adlı vatandaş, daha önceki yıllarda da bu etkinliğe katıldığını, Programın çok güzel olduğunu belirterek, “Programı düzenleyenlerden, bu organizeyi yapanlardan Allah razı olsun. Bizler ailece katıldık.” dedi.

Kutlu Doğum etkinliğine ilk defa katıldığını söyleyen Hacı Turan,  şu ifadeleri kullandı: “Allah bu Kutlu Doğum haftasını hayırlara vesile kılsın. İlk kez bu yıl katılıyorum. Gürpınar’dan geldik. Çok güzel bir programdı. Kalabalık ve coşkuluydu. Allah müyesser eylesin.”

Programa ailesiyle birlikte geldiğini söyleyen bir diğer Peygamber sevdalısı   Şaban Aydıner ise; “Programı çok güzel bulduk. Bizler de Peygamber sevdalısıyız. Ailece katıldık ve bundan dolayı çok mutluyuz. Daha önceki yıllarda da bu programa katılmıştık.” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliğine her yıl katıldığını söyleyen Yahya Taş isimli vatandaş ise şöyle konuştu:  
“Bizler programa ailece katıldık. Programı çok güzel bulduk. Van’da 9.su düzenlenen bu programa her yıl katıldık. Bu programdan çok memnun olduk. Bundan sonraki etkinliklerde de herkesin katılmasını umut ediyorum. Bu konuda biraz geç kalınmışlık var.  Dokuz yıldır düzenlenen bu programın çok daha evvel düzenlenmiş olması gerekirdi. Bizler Kutlu Doğum Haftası’ndan aylar önce salâvatlar çektik. Bir hafta kala hazırlıklara girdik. Neşe ve sabırsızlıkla bu haftayı bekliyorduk. Bizleri bu güne kavuşturan Allaha hamd olsun.”  

Bilal Çemberlitaş adlı  Peygamber sevdalısı  etkinliğe Edremit’ten katıldığını belirterek, çok beğendiğini ifade etti. (İLKHA)