Van'da kurbanlık satışları sürüyor

Van'ın çeşitli bölgelerinde kurbanlık hayvan satışları devam ederken, bazı hayvan satıcıları ise hayvanlarını mahalle mahalle gezdirerek satıyor.

VAN 31.08.2017 09:27:45 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Kurban Bayramı'nın son iki gününde büyükbaş ve küçükbaş hayvan satıcıları da ellerinde kalan son kurbanlıkları satmak için çeşitli yollara başvuruyor.
     Bazı hayvan satıcıları ellerindeki son kurbanlıkları satmak için mahalle mahalle dolaşıyor. Kurbanlık hayvan satıcısı Kadri Karaaslan, bayram için yaklaşık 70 küçükbaş hayvan satışa çıkardığını, bunların 45 adedinin satıldığını söyleyerek, "Bayrama iki gün kaldı ve elimizde henüz satılmayan kurbanlıklar var. Bizlerde İstasyon, Seyrantepe gibi mahallelerde kurbanlık hayvanları gezdirerek satıyoruz. Umarım iki gün içinde satışları yapar ve elimizdeki hayvanları satarız. Çünkü kurbanlık satılmadı mı ister istemez zarar ediyoruz" ifadelerini kullandı.
    Öte yandan hayvan meydanında da kurbanlık satışlarının sürdüğü görülüyor. Bazı vatandaşlar ise kurbanlık almak için fiyatların biraz daha düşmesini bekliyor.
    Küçükbaş kurbanlık satışlarının 650 TL'den başlayıp, 1.800 TL'lere kadar çıktığı görülürken, büyük baş kurbanlıkların ise 6-7 bin TL'den başlayıp, 20 bin TL'lere kadar çıktığı ifade ediliyor.