VAN’DA KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELLİ OLDU

Van Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde halkın kurbanlarını sağlıklı ortamlarda kesebilmesi için kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

VAN 16.08.2017 20:21:30 0
VAN’DA KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELLİ OLDU
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi’nin Kurban Bayramı öncesi halkın sorunsuz bir bayram geçirmesi için hazırlıkları sürüyor. Van Valiliği’nde Vali Yardımcısı Önder Can’ın başkanlığında ilgili kurumların katılımıyla Kurban Hizmetleri Komisyonu kuruldu. Komisyon Kurban Bayramı’nda halkın daha rahat kurbanlık alışverişi ve kesimi yapabilmesi için bazı kararlar aldı.

Komisyon tarafından alınan kararlar doğrultusunda, ilgili kurumların katılımıyla bayram süresince satış ve kesim yerlerinde hijyene dikkat edilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi, kesimlerde yaralanmalara karşı tedbirlerin alınması ve halkın bilinçlendirilmesi için gerekli duyurular yapılacak.

Komisyon tarafından ayrıca kentin değişik noktalarında 5 satış ve 9 kesim yeri belirlendi.
Kurbanlık satışları için uygun görülen yerler şu şekilde;
İpekyolu ilçesinde; Bostaniçi Mahallesi Belediye Hayvan Pazarı, Şerefiye Mahallesi Altaylı Un Fabrikası karşısı ve Akköprü Mahallesi Defterdarlık aşağısı olarak belirlendi.

Tuşba ilçesinde; Kalecik Mahallesi Vangölü öğrenci yurdu ve Akköprü Mahallesi Ammar Oto Yıkama olarak belirlendi.
Kurbanlık kesimlerin yapılması için uygun görülen yerler ise;

İpekyolu ilçesinde; Belediye mazbahanesi ve hayvan pazarı yanı olarak belirlendi.
Edremit ilçesinde; Esentepe Mahallesi Yunus Emre İlköğretim Okulu karşısı, Erenkent Mahallesi 3’üncü etap son durak, Erenkent Mahallesi 14’üncü etap Çetiner Market yanı, Erenkent Mahallesi 13’üncü etap cami karşısı, Erdemkent Mahallesi Erdemkent İlkokulu karşısı, Kavurma Mahallesi Memursen Toki olarak belirlendi.

Şehir merkezinde ise tüm oto yıkamalar kurban kesim yeri olarak belirlendi.