Van`da Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, (DAKA) Bitlis, Hakkari, Muş ve Van`da uygulanacak olan Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programını başlattı.

VAN 26.11.2012 19:02:04 0
Van`da Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, (DAKA) Bitlis, Hakkari, Muş ve Van`da uygulanacak olan Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programını başlattı. Potansiyel başvuru sahibi kurum/kuruluşların davet edildiği mali destek programı açılış ve bilgilendirme toplantısı bugün saat 14.00`da Ajans`ın Van`daki ana hizmet binasında yapıldı.

 

Programda, mali destek programı açılış ve bilgilendirme toplantısında, kar amacı gütmeyen kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine yönelik hibe programının, imalat, ticaret ve hizmet sektörlerinin faaliyet gösterdiği ortak alanların teknik, fiziki ve sosyal altyapılarının geliştirilerek yeni yatırımlar yapılması ve istihdamın artırılması yoluyla bölgenin kalkınmasına katkı sağlamanın amaçlandığı belirtildi.

 

Öte yandan program kapsamında toplam 10 milyon 430 bin TL kaynak Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van illerindeki Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri, Küçük Sanayi Siteleri, Sanayici ve İşadamları Dernekleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Üniversiteler tarafından sunulacak projelere tahsis edilecek. Başarılı projelerin asgari 280 bin TL azami 2 milyon TL tutarında kaynak kullanması mümkün olacak.
Programda ayrıca Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında öncelikli olarak imalat, ticaret ve hizmet sektörlerinin ortak kullanım alanlarının oluşturulması, altyapılarının güçlendirilmesi ve modernizasyonuna yönelik projeler ile İş Geliştirme Merkezlerinin kurulmasının destekleneceği belirtildi.

 

Program kapsamında, Organize Sanayi Bölgelerinde, Küçük Sanayi Sitelerinde ve İş Geliştirme Merkezlerinde yeni altyapının oluşturulması veya mevcut altyapının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, sanayi bölgelerinde çevre düzenleme çalışmalarının gerçekleştirilmesine yönelik projeler, OSB ortak kullanım alanlarında çalışanlar için sosyal tesislerin oluşturulmasına/düzenlenmesine yönelik projeler, meyve-sebze hali, mezbaha, hayvan pazarı vb. ortak ticaret ve hizmet alanlarının oluşturulmasına yönelik projeler ile ortak kullanıma açık kalite kontrol, tahlil ve test laboratuarları kurulması ya da mevcut olanların kapasitesinin geliştirilmesine yönelik projelerin desteklenebileceği de belirtildi.

 

Programa başvurular 04.01.2013 tarihine kadar devam edecek. (Murat Dalgın-İLKHA)