Van`da Korsan Taşımacılık Yapanlara Kötü Haber!

Van Şoförler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Faruk Alparslan, depremlerden sonra büyük bir sorun haline gelen Karsan taşımacılığa dur diyeceklerini açıkladı.

VAN 7.10.2012 10:19:38 0
Van`da Korsan Taşımacılık Yapanlara Kötü Haber!
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`daki korsan taşımacılığı İlke Haber Ajansı`na değerlendiren Van Şoförler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Faruk Alparslan, geçen sene yaşanan depremlerden sonra denetim eksikliklerinden dolayı kentin birçok yerinden korsan taşımacığın yapıldığını belirterek, bunun haksız kazanç ve esnafın ekmeğini çalmak olduğunu söyledi.

 

Önümüzdeki günlerde Van Emniyet Müdürlüğünün korsan taşımacılığa yönelik ciddi tedbirler alacağını sözlerine ekleyen Alparslan, Van`da korsanlara göz açtırmayacaklarının belirtti.

 

"Korsan Taşımacılık, Haksız Kazanç Ve Esnafın Ekmeğini Çalmaktır"
Korsan taşımacılığın haksız kazanç olduğunu aktaran Faruk Alparslan, "Korsan diye tabir edilen ve aslında haksız kazanç ve esnafın ekmeğini çalan kesim olarak gördüğümüz bu insanlar ilimizde yaşanan depremlerden sonra gerek güzergâh değişiklikleri ve gerekse halen devam eden yol çalışmaları neticesinde denetleme mekanizmasının zayıf kalması sonucu ortaya çıktılar" dedi.

 

"Korsanlara Göz Açtırmayacağız"
Konuyu İl Emniyet Müdürü`ne ilettiklerini söyleyen Alparslan, "Bizler bu konuyu yeni gelen il emniyet müdürümüz Sayın Ümüt Yurdakul`a ilettik. Kesinlikle bu korsanlara göz açtırmayacak denetlemelerin yolda olduğunu burada belirtmek itiyorum. Aynı zamanda değişen korsan yasalarıyla birlikte bunlara büyük cezaların uygulanacağını ve önümüzdeki günlerde denetim mekanizması olan İl Emniyet Trafik Müdürlüğümüz devreye girince korsan taşımacılığın önüne geçmiş olacağız" ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın - İLKHA)