Van'da korkutan yangın VİDEO İZLE..

ESNAF İTFAİYE'YE İSYAN ETTİ...

VAN 18.04.2014 11:07:44 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Cumhuriyet Caddesi'nde Alçekiç pasajının çatı katında meydana gelen yangın, pasaj esnafına zor anlar yaşattı. İtfaiye ekiplerinin geç gelmesi ve yetersiz kalması tepkilere neden oldu.

Van’ın Cumhuriyet Caddesi eski Tekel binası civarında bulunan Alçekiç pasajının çatı katında meydana gelen yangın, pasaj esnafına zor anlar yaşatırken itfaiye ekiplerinin geç gelmesi ve yetersiz kalması tepkilere neden oldu.


Akşam saat 21.00 sıralarında meydana gelen yangını kendi imkânları ile söndürmeye çalıştıklarını belirten pasaj esnafı, itfaiye ekiplerinin hem yangına geç müdahale ettiğini hem de müdahalede yetersiz kaldığını belirterek; “Bu nasıl büyükşehir böyle bir yangına bir araç tek mi müdahale eder.” diyerek duruma tepki gösterdiler.

Uzun bir uğraşın ardından söndürülen yangında can kaybı yaşanmazken çatı katında bulunan bir depoda maddi hasar oluştuğu ve depoda bulunan malzemelerin yandığı görüldü.

İtfaiyenin yaklaşık 1 saat süren müdahalesi sonucu yangın söndürülürken, yangının neden kaynakladığı ise tespit edilemedi.

“4 yıl önce de yanmıştı”

Yaklaşık olarak 4 yıl önce de burada benzer bir yangın yaşandığını hatırlatan pasaj esnaflarından Ömer Çiftçi, “Ben buranın esnaflarındanım, burada her seferinde yangın çıkıyor. Arka tarafımızda bir lokanta var. Orada bir yangın çıktı mı? Perişan oluyoruz. Esnaf olarak. Burada 120 tane dükkân var. Burası yanarsa bizler de yanarız. Neticede ekmeğimizi burada kazanıyoruz. 4 yıl önce de burada bir yangın oldu. Burada bir şebeke suyu falan da yok. Bir önlem alınsa daha güzel olmaz mı?” diye sordu.

“Böyle büyükşehir mi olur?”

Burada elektronik dükkânı işlettiğini ifade eden başka bir esnaf ise; “Dükkânlarımız yandı perişan olduk ne yapalım? İtfaiyeyi çağırıyoruz bir saatte gelmiyor. Bir itfaiye aracı gönderiyorlar. Böyle büyükşehir mi olur? 3-4 tane yangın söndürme aracı gelse her tarafı söndürecek. Burada nerdeyse 120 tane esnaf var. Bir tane itfaiye aracı ile olur mu? Arkadaşlara da sorun, 1 saattir kendi çabalarımızla yangını söndürdük. Adamlardan ikinci bir itfaiye istedik. Bize söyledikleri şey ‘bir tane yeterlidir” şeklinde konuştu.

“Diyecek bir şeyimiz yok!”

Aynı pasajda dükkânı bulunan başka bir esnaf da olaya tepki göstererek şunları söyledi: “Her şey göz önündedir. Kendi imkânlarımız olmazsa vallahi komple pasaj yanacaktı. Diyecek hiçbir şeyimiz yok. Bu insanlar burada olmasaydı. 120 esnaf ekmeğinden olacaktı.” diyerek itfaiyeye tepki gösterdi. (Murat Dalgın, Cihad Coşar-İLKHA)