Van'da Korelilerin misyonerlik çalışmalarına tepki

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi festival bahanesi ile bir grup Güney Koreli öğrencinin stant açıp misyonerlik yapmasına tepki göstererek halkı bu tür çalışmalara karşı uyardı.

VAN 24.03.2015 16:27:05 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van’da “Alışveriş Festivali” adı altında Güney Korelilerin sokakta müzikle beraber misyonerlik yapmasına AGD Van Şubesinden tepki geldi.

AGD Van Şubesi yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Osman Gündüz, dağıtılan broşürleri halkı İslam’dan uzaklaştırmaya yönelik içerikler barındırdığını belirterek, son yıllarda Güney Korelilerin yaptığı misyonerlik çalışmalarının hem valilik hem de belediye tarafından destek gördüğünü ve yeni yetişen nesli ifsat ettiğini söyledi.

Misyonerlik faaliyetlerinin Van'da açıktan yapılmaya başlandığını ifade eden Gündüz, bu yöndeki çalışmaların emperyalist planın bir parçası olduğunu belirterek, 'Müslümanları Hıristiyanlaştırma üzerine yapılan bu faaliyetler aslında milli ve manevi değerlerinden yoksun ya da bu değerlerden mahrum gençliğimizin aklını karıştırmak, İslam karşıtlığı oluşturmak ve üç hak din vardır fikrini zihinlerde canlandırmak için yapılan bir yozlaşma çalışmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Dinler arası diyalogun, misyonerlerin en çok kullandıkları tuzaklardan biri olduğunu ifade eden Gündüz, 'Misyonerleri sadece bir din adamı, Misyonerlik faaliyetlerini Hıristiyan inancını yaymak olarak görmek yanılgıdır. Aynı zamanda Misyonerlik faaliyetlerini küreselleşen emperyalizmin bir tuzağı ve Misyonerleri de emperyalizmin iyi yetişmiş ajanları olarak görmek durumunda olduğumuzu kesinlikle bilmeliyiz.” dedi.

Ailelerin çocuklarını bu gibi gruplara karşı uyarması gerektiğini vurgulayan Gündüz, son olarak şu uyarılarda bulundu: 'Bizden istenen; inancımızdır, topraklarımızdır, devletimizdir, bağımsızlığımızdır. Bunun farkına varmalı, gereken tepkiyi hep birlikte Van halkı olarak ortaya koymalıyız. Başta Valilik ve Müftülük olmak üzere tüm yetkili mercileri misyonerlik faaliyetleri karşısında önlem almaya çağırıyoruz.'