Van’da kira fiyatları tavan yaptı

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte on binlerce öğrencinin eğitim gördüğü ve bir o kadar da memurun bulunduğu Van’da kira fiyatlarının artmasına sebep oldu. Konut fiyatlarının artışından rahatsız olan vatandaşlar fiyatların i

VAN 1.09.2021 18:59:27 0
Van’da kira fiyatları tavan yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte on binlerce öğrencinin eğitim gördüğü ve bir o kadar da memurun bulunduğu Van’da kira fiyatlarının artmasına sebep oldu. Konut fiyatlarının artışından rahatsız olan vatandaşlar fiyatların iyileştirilmesini istiyor. Bizler Vangölü TV ailesi olarak Van halkının sorunlarını dile getirmeye devam ediyoruz.

ARTAN EV KİRALARI HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Necdet Kızıltaş: Kiraya giren insanların çoğu bir baskı altında, ev sahipleri nerdeyse her ay bir zam yapma peşindeler. Kiracılara bir destek verilmesini istiyoruz.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş: Ben 5 yıl önce Van’da üniversite okuyorken o zamanlar bile merkezde kiralar 400-500 lira arasında değişiyordu. Şuanda ise Alipaşa gibi bir mahallede 2 bin gibi bir fiyat var.1+1 gibi dairleri düşündüğümüz zaman 1000 liranın üzerinde, eşyalı olursa bu fiyat daha da artarak 1400’e kadar çıkabiliyor ev sahipleri tarafından daha makul fiyatlar ile evler verilebilir.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Kira fiyatları yüksek kara borsaya dönüştürülmüş vaziyette zaten pandemiden dolayı da insanlar ekonomik sorunlar yaşıyor. Kiralara ödenmesi gereken para 300-400 arasında olmalı ancak Van’da bu fiyat bin 400 ‘e kadar çıktı.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş: Sadece ve kirası değil birçok alanda fiyatlar arttı. Ben emekli olduğum zaman emekli maaşımla iki tane reşat altın alabiliyordum. Şuan iki ay çalışırsam ancak 1 tane alabilirim.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş: Kiralar konusunda herkesin birbirini idare etmesi lazım ben ev sahibiyim iki yıldır kirayı artıramıyorum. Çünkü pandemiden dolayı ekonomik sıkıntılar var.

“VAN’DA KİRALAR ANKARA VE İSTANBUL İLE YARIŞIR HALDE”

Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek artan kira fiyatları ile ilgili Vangölü Tv ‘ye konuştu. Van‘da kira fiyatlarında sorun yaşanmasının en büyük sebebinin yeterince konutun olmamasına bağlayan Özdek; “ Van orantısız göç alan bir şehirdir. Bundan dolayı dışarıdan gelen memurlar rahatlıkla ev bulamamaktadır. Ben bütün konut sahiplerinden empati yapmalarını istiyorum dışarıdan gelen insanlara yardımcı olmalarını istiyorum. Kiralar Ankara ve İstanbul ile yarışır halde bu etik değil. Van misafirperver bir şehir bunu bozmayalım. Doğu Anadolu bölgesinde en yüksek kiralar Van bölgesinde yer almaktadır. Burada asgari ücretle çalışan insanları unutmamamız gerekir. Ayrıca buraya gelen insanlar bizim için buraya geliyorlar. Ev konusunda onlara yardımcı olalım” dedi.

Kaynak: Van Gölü TV