Van’da kent merkez kanalizasyona kavuşuyor

Cumhuriyet Caddesi 2.sokak VASKİ tarafından 50 yıl sonra ilk kez kanalizasyona kavuşturuldu. Yıllardır ihmal edilen sorunu VASKİ ekipleri çözdü. Esnaf bu hizmetle tanışmanın mutluluğunu yaşadı.

VAN 8.10.2018 12:54:07 0
Van’da kent merkez kanalizasyona kavuşuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
   VASKİ ekipleri 50 santimetrelik beton kaplı sokakta çalışmalarını güçlükle sürdürdü. Kepçeler kazı yapamayınca devreye beton kırıcılar girdi.

   Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, altyapı çalışmalarında büyük başarılara imza atıyor.

   Van kent merkezinde yıllardır altyapısı bulunmayan sokağa 50 yıl sonra ilk kez kanalizasyon hattı çekildi.

   Cumhuriyet Caddesi 2. Sokakta bulunan esnaf bu güne kadar büyük zorluklar yaşadı, sesleri bugün kadar duyulmadı. İlk kez kanalizasyonun gelmesini sevinçle karşılayan esnaflar yapılan hizmetin kendilerini memnun ettiğini belirttiler.

   Esnaflardan Ömer Şeker, “Yapılan çalışmalardan ve bu sıkıntının giderilmesinden dolayı sesimizi duyan ve çalışmaları başlatan Valimiz ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Murat Zorluoğlu,VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.

  Sokakta yapılan çalışmalarda ekipler zor anlar yaşadı. Daha önce altyapı girmeyen sokakta zeminin 50 cm’lik betonla kaplı olması nedeniyle kepçeler kazı yapamadı. Daha sonra getirilen beton kırıcı aracı ile kazı yapılması mümkün oldu.

    Çalışmaların birkaç gün içerisinde bitirilerek, kanalizasyonunu hizmete gireceği belirtildi

izmir escort