Van'da 'Kariyer ve İstihdam Fuarı'

Van Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu Van İl Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı,. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Organize Sanayi Bölge

VAN 15.03.2017 09:55:57 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuya ilişkin açıklama yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü M. Salih Serçe; "İnsan Kaynakları Kariyer ve İstihdam Fuarlarının amacı; işgücünü arz edenleri ile işgücü talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde buluşturmak, mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasındaki bu işbirliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmektir.

Ayrıca işgücünü arz eden ve arz etmeye hazırlanan kişileri, iş piyasası hakkında bilgilendirmek, istihdama girişlerini kolaylaştırmak ve çalışma hayatında başarılı olma konusunda rehberlik yapmak, işgücü talep eden firmaları çalışma hayatı konusunda bilgilendirmek, işgücü temininde yardımcı olmak ve insan kaynakları ve istihdam konusunda yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

İnsan Kaynakları Kariyer ve İstihdam Fuarı etkinliklerimizde; kuruluşlarımıza kendilerini ve çalıştıkları sektörleri tanıtma olanağı vermek, gelecekte kuruluşların insan kaynaklarına katılacak mezun adayların hedeflerini belirlemede katkıda bulunmak, mezun ve mezun olacak öğrencilere iş görüşmesi olanakları sağlamak, ara sınıflardaki öğrencilere staj olanakları sağlamak, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırıcı seminer ve konferanslar, kişisel gelişim konularında seminer ve söyleşiler düzenlemek, öğrencilerin firmalarla daha yakın iletişimde olmasını sağlamak, mezuniyet sonrası iş olanakları ve çalışma politikaları hakkında öğrencilerin bilgi edinmelerini sağlamak amaçlanmıştır. Girişimcilik etkinlikleri kapsamında ise ilimizdeki önemli iş adamlarının başarılı iş hayatı öyküleri yer alacaktır.

Bu vesile ile kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza örnek girişimcilik yöntemleri anlatılacaktır. Ayrıca, girişimcilik eğitimi alan adaylara KOSGEB veya Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Kredi Garanti Finansal Destek Kurum ve Kuruluşları tarafından iş kurmaları konularında bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu amaçlarla 17-18-19 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan Van İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı etkinliklerimize öğrencilerimiz, iş arayanlarımız, iş verenlerimiz başta olmak üzere tüm halkımız davetlidir." ifadelerini kullandı.

/ Prestij Haber Merkezi