Van`da Kantinler Denetlenecek

Okul kantinlerinin denetlenmesi ve sağlık açısından gerekli önlemlerin alınması için düzenli olarak kontrollerin yapıldığını belirten Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, sakıncalı gördükleri herhangi bir durumda gerekli yaptırı

VAN 12.10.2012 10:38:50 0
Van`da Kantinler Denetlenecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
Okul kantinlerinin denetimini Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak koordineli bir birliktelik içinde gerçekleştirdiklerini dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, okullarda denetimlerin periyodik olarak yapıldığını söyledi.

 

Halk Sağlığı Müdürlüğü`nde Çevre ve Çalışan Sağlığı biriminin özellikle kantinlerde ve buna benzer işyerlerinde çalışanların sağlık açısından denetimini yaptığını belirten Acar, "Okul kantinleri aylık periyodik olarak denetlenir. Alınan portör ve çevre numuneleri Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi`nde gerekli inceleme ve taramadan geçirildikten sonra sakıncalı görülenler bir rapor halinde bize ulaştırılır. Van`da böyle bir durumun olması halinde biz de gerekli inceleme ve araştırmayı derhal başlatırız" diyerek bu konuda çok hassas olduklarını belirtti.

 

Denetlemelerde dikkat ettikleri en önemli hususlardan birisinin de portör muayeneleri olduğunu aktaran Dr. Bilal Acar, ayrıca şu noktalara da değindi: "Gıdayı hazırlayan kişilerin kişisel hijyenlerinden sağlık durumuna kadar incelemesi yapılacak. Bu kişilerin kan tahlilleri alınacak. Herhangi bir sağlık sakıncası var mı diye bakılacak. Bu konuda sakıncalı durumu olanların bu tür işlerde çalışmaması sağlanacak. Gıda Tarım Müdürlüğü`nün de kendi sorumluluk alanında yaptığı denetimler var. Koordineli olarak kantinlerin sağlık açısından denetlenmesi sağlanacak."

 

Okul kantinlerinde sağlık açısından sakıncalı görülen kola, cips ve benzeri yağlı ve aşırı şekerli gıdaların satışı bir süre önce ülke gündeminde tartışma konusu olmuş, bunların okul kantinlerinde yasaklanması ciddi şekilde gündeme gelmişti. (Mahmut Aytekin - İLKHA)