Van'da kan bağışı kampanyası

Van Kızılay Kan Merkezi tarafından düzenlenen rutin kan kampanyasına vatandaşların desteği sürüyor. Birçok kişinin rağbet gösterdiği kampanyada 200'den fazla kan ünitesi toplandı.

VAN 7.04.2014 18:14:40 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
3 gün önce yıkılan Gümrük Müdürlüğü bahçesine kurulan kan toplama otobüsü yaklaşık olarak bir hafta daha burada kan toplamaya devam edecek. İnsanların kampanyaya olan ilgisi ise yüzleri güldürdü.

Kızılay ekip görevlisi Dr. Sinan Deli, kan bağışının önemine değinerek, kampanyanın ne kadar değerli olduğunu, kana ihtiyaç duyan yüzlerce, binlerce insan olduğunu dile getirdi ve burada eli boş gitmedikleri için mutlu olduklarını söyledi.

“Kan Bağışı sıhhat vesilesidir”

Kızılay ekip görevlisi Dr. Sinan Deli, hastaların ve yaralıların kan ihtiyacını karşılamak için sağlıklı insanlardan toplamaktan başka alternatifin olmadığını belirterek, “Her şeyden önce kan bağışının cihazla üretilmemiş bir madde olmaması, sadece insandan elde edebilmemiz yönüyle kendi önemini bu şekilde gösteriyor. Bir insandan bir insana aktarmaktan başka bir çaremiz yok. Onun için hastaların, yaralıların kan ihtiyacını karşılamak için sağlıklı insanlardan toplamaktan başka alternatif yok. Bunun için gönüllü kişilerin kan bağışı yapması elimizdeki tek güçtür. Sağlıklı insanlar kan vermediği zaman kan ihtiyacı olan insanlar mahrum ve mağdur olmuş oluyorlar. Bunun en can alıcı noktası budur. Bunun dışında kanı bağışlayan kişinin vücudu içinde bir sıhhat vesilesidir. Çünkü kan bağışına alışmış bir bünye sürekli tazelenen kan hücreleriyle vücut geçimini sağlar. Aldığım kan miktarı kadar kan vücut tarafından mecburen üretilmek zorundadır.” şeklinde konuştu.

Sinan Tayla, ilk kez kan bağışında bulunduğunu belirterek, “Bu kanı ihtiyacı olanlar için bağışlıyorum. Gerçekten Türkiye’de kana ihtiyacı olan birçok insan var. Bundan dolayı herkesin duyarlı davranıp kan bağışında bulunması gerekiyor. Birkaç gün önce hastaneye gittim. Doktorlar bana kan bağışında bulunmamı tavsiye ettiler. Ben ilk kez kan bağışında bulunuyorum. İnşallah kan ihtiyacı olan insanlara faydalı olur.” diye konuştu.

Bu arada kan bağış kampanyasına halkın yoğun ilgilisi olduğu gözlendi. (Nihat Bozkurt-İLKHA)