Van’da Kadir Gecesi coşkusu VİDEO HABER

Kadir Gecesi'nde camilere akın eden Vanlılar, yeryüzünde zulüm gören kardeşlerini de dualarında unutmadı.

VAN 14.07.2015 13:03:16 0
Van’da Kadir Gecesi coşkusu VİDEO HABER
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde Van’da tüm camiler doldu taştı. Cami avlularında Namaz kılan vatandaşlar, yeryüzünde zulüm gören kardeşlerini de dualarında unutmadı.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde çok sayıda vatandaş camilere akın etti. İslam dünyasının en kutsal gecelerinden biri olan Kadir Gecesi, Van’daki camilerde coşkuyla kutlandı. İftar sonrası geceyi anlamına uygun şekilde geçirmek isteyen müminler camilere koştu. Yediden yetmişe kadın, erkek ve çocuklar hep birlikte imamın arkasında saf tutarak, namaz kıldı, okunan Kur'an-ı Kerim'i huşu içinde dinledi. Camide toplu getirilen salavatların ardından Tespih Namazı kılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kadir Gecesi'nde Kuran-ı Kerim okuyan ve dua eden vatandaşlar dünya mazlumlarını da unutmadı duaların ardından çoğu vatandaşın camileri terk etmediği görüldü.

Tespih Namazının ardından duygularını paylaşan vatandaşlar çok mutlu olduklarını ve geceyi evlerinde ihya etmeye devam edeceklerini belirttiler.

Duygularının anlatılmaz düzeyde olduğunu belirten Ramazan Yıldırım, “Bu güzel geceler kardeşliğimizi pekiştirir. Çok güzel bir ortamda gecemizi değerlendirme adına çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Seyfettin Aydın ise, “Namazlarımızı kıldık bu gece bin aydan daha hayırlıdır. 83 yıla tekabül etmektedir.” diye konuştu.




 


Haber Kaynağı: İLKHA (İLKE HABER AJANSI)