Van'da Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışmasının il finali gerçekleştirildi.

VAN 20.02.2013 20:18:06 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışmasının il finali gerçekleştirildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonu'nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Fevzi Altuneri yaptı. Son 10 yılda tarımda yapılan başarıla çalışmalarla Türkiye'nin Avrupa'da 1'nci, dünyada ise 7'nci sırada yer aldığını ifade eden Altuneri, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu belirtti. Toplumu 2 paydanın oluşturduğunu, bu paydalardın birisinin kadınlar olduğunu anlatan Altuneri, "Toplumumuzda çok önemli yere sahip olan kadınların her alanda desteklenmesi ve bunun sonuncunda onların eserlerini görmek bizleri mutlu ediyor. Kadın çiftçilerimize yönelik bu eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, iller arası kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu arttırmak amacı ile yapılan bu yarışmalar ile kadınlarımızın toplumsal yaşama katılımı sağlanmış olacaktır. Ülkemizin her yerinde tarımdaki alanlarda kadınlarımızın büyük emekleri var. Bu yüzden kadınlarımıza minnettarız, borçluyuz. İşte bugün kadınlarımızın tarımdaki çalışmalarını görmek onların projelerine destek olmak amacıyla il finalini gerçekleştiriyoruz. Burada 9 yarışmacımız var ve her yarışmacımız bir ilçenin temsilcisidir. Bu etkinliğin ülkemize ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından yarışmanın kuralları ile ilgili bilgiler verildi. İki ilçe yarışmaya katılmazken, 9 ilçeyi temsil eden 9 yarışmacının performansı ise katılımcıların beğenisiyle karşılandı. Yarışma sonunda il finalinde dereceye girenlerin 5 Haziran 2013 tarihinde Mardin'de yapılacak olan bölge finallerinde Van'ı temsil edeceği, burada da bir derecenin elde edilmesi halinde Balıkesir'de yapılacak olan Türkiye finallerine katılacağı vurgulandı. - Van