Van'da Jandarma ekiplerinden huzur uygulaması...

Van’da yaklaşan yılbaşı öncesi jandarma ekipleri 121 ekip ve 583 personel ile “Türkiye güven ve huzur” uygulaması yaptı.

VAN 30.12.2017 12:04:13 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
    İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda vatandaşların yılbaşını huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmesi amacıyla Van Valiliği'nin koordinasyonunda jandarma ve emniyet birimleri denetimlerini artırarak devam ettiriyor. Bu kapsamda vatandaşların huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçlar ile her türlü suç aletlerinin ele geçirilmesi maksadıyla jandarma ve emniyeti personeli tarafından ülke geneli ile eş zamanlı olarak müşterek “Türkiye güven ve huzur” uygulaması gerçekleştirildi.
   İki aşamalı olarak gerçekleştirilen uygulamada 18:30-20:30 saatleri arasında sabit yol kontrolü, araç ve şahıs araması yapılırken, 21:00-23:00 saatleri arasında vatandaşların yoğun olarak bulunduğu umuma açık yerlerde kontroller gerçekleştirildi. Jandarma bölgesinde 121 ekip ve 583 personelin katıldığı uygulamada 3 bin 431 şahsın sorgulaması yapılırken, bin 653 araç da kontrol edildi. Yapılan kontrollerde çeşitli suçlardan aranan 4 şahıs yakalanırken, uygulamada görevli jandarma trafik timleri tarafından 26 araç sahibine 23 bin 209 TL idari para cezası uygulanarak 14 araç trafikten men edildi. Hacizli yakalamalı olan 3 araç ise yakalanarak yedi emin otoparkına çekildi.
   Uygulamada Muradiye İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından bir araçta yapılan aramada yurda kaçak yollardan sokulduğu tespit edilen 3 bin paket sigara ele geçirildi. Jandarma ekiplerinin Erciş ilçesinde icra ettikleri uygulamada ise, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan aranan bir şahıs yakalanarak adli makamlara çıkartılmak üzere gözaltına alındı. Yetkililer, vatandaşların yılbaşını huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirmelerine yönelik uygulamalarının aralıksız devam edeceğini belirttiler.