Van’da ‘İyilik Sofrası’ kuruldu

VİDEO İZLE Van İl Müftülüğü tarafından ‘İyilik Sofrası’ adıyla Sevgi Evlerinde Barınan yaklaşık 120 çocuk için iftar yemeği programı düzenlendi.

VAN 27.06.2015 00:19:15 0
Van’da ‘İyilik Sofrası’ kuruldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van’ın merkez  Vali Mithat Bey Mahallesi’nde bulunan Yukarı Nurşin Camii avlusunda kurulan ‘İyilik Sofrası’na  Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları, Sevgi Evlerinde barınan öğrenci ve rehber öğretmenleri katıldı.

Kur’an tilaveti ile başlayan programda, çocukların seslendirdikleri ilahilerin ardından Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas kısa bir konuşma yaptı.

“İftar sofralarında masumlarla birlikte olmak ayrıcalıktır”

Konuşmasında Ramazan ayının iyilik ve güzellik ayı olduğuna değinen Müftü Arvas, çocuklarla oruç açmanın sevincini yaşadıklarını belirterek şunları söyledi.

“Çocuklarla beraber olmak, masumlarla beraber olmak ve günahsızlarla beraber olmak, bu Ramazan-ı Şerifte apayrı bir ayrıcalık olsa gerek. Çünkü Ramazan’da yapılan ibadetler, iyilikler kat kat artar. İftar sofralarında masum yavruların olması ayrıca bir güzelliktir. Bu nedenle bu iyilik soframıza katıldıkları için ve bizimle beraber iftar sevincini paylaştıkları için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

İftar yemeğinin ardından, yapılan yemek duası ve çocuklara verilen hediyelerle program sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)